(Nu) Vreau

VREAU sa-mi amintesc momente petrecute cu TINE, prieten, parinte, adorat, iubit.

NU VREAU sa amintesc suferinte, fie ele izvorate din motive sentimentale, familiale, nici dezamagiri, pentru a nu aparea vulnerabila in fata TA, strain, dusman sau rau-voitor.

VREAU,”scormonind” prin amintiri, sa dezgrop greseli insotite de morale, si sa-mi remodelez, astfel, existenta/umanitatea.

NU VREAU sa-mi amintesc durerile copilariei(muscatura de caine,intepatura de albina.urzicatura), nici dezamagirile mele de copil optimist si naiv, nici pierderile unor persoane dragi.

VREAU, insa, sa-mi amintesc sarutul “sa treaca” al mamei, cearta tatei si imbratisarea bunicii, maimutoii ce intruchipau toate vietatile posibile si imposibile si care niciodata nu scapau nebotezati cu cele mai haioase nume;dar si cum am ajuns sa-mi pretuiesc apropiatii.

NU VREAU sa-mi amintesc adolescenta cu iubirile obsesive,gandurile sinucigase tot din dragoste,scrisorile rupte, noptile “insomniace” si “planse”, certurile cu prietenii, inselatoriile si minciunile.

VREAU sa-mi amintesc adolescenta cu primul sarut, primul tinut de mana, zambetele sfioase, dar si prima atingere, noptile erotice, soaptele prea indecente pentru aceea varsta, dar atat de pasionale.

NU VREAU, amintindu-mi de EL, sa fiu din nou coplesita de regrete;de intrebari obsesive ce incep mereu cu “De ce?” si , de fiecare data, avand alt raspuns, fie el trist, vesel, demn de admirat, las, nenorocit, pervers, rod al imaginatiei mele bolnave.

VREAU, amintindu-mi de EA, sa rad pentru fiecare moment petrecut impreuna, sa multumesc pentru prietenia sincera, sa spun «Te iubesc » pentru dupa-amiezele lenese, noptile nebune si indragostite, diminetile obosite, dar vesele.

NU VREAU sa-ti amintesti de mine ca de o persoana trista, depresiva, dominata de sentimente reprimate, posedata de « forte rele », stresata sau dezamagita, pentru ca au fost doar stari trecatoare.

VREAU sa ma pastrezi o amintire vie,fie ca-ti sunt ruda ,prietena ,confidenta, iubita, adorata,mereu cu zambetul pe buze…

Dee M