Interviu cu câştigătorul lunii septembrie
Faceti cunostinta cu HORIA CRIOŞTEANU castigatorul lunii septembrie.
– Poti sa faci te rog o scurta prezentare a ta?
Flegmatic, cinic, cu sufletul plin de vânătăi. Urme ale loviturilor vieţii, ele mi-au dovedit din plin că merită să trăieşti.
– Daca ar fi sa te caracterizezi printr-un citat, care ar fi acela?
Cunoaşte-te pe tine însuţi.
-Cu ce te ocupi?
Am fost cad(av)ru didactic, apoi reporter, fotoreporter iar acum caut un serviciu şi bani, ca să-mi editez un volum de proză.
-Cum ai aflat de noi?
Vorbeau nişte tipi despre acest concurs în autobuz şi, cum cuponiada s-a încheiat iar borcaniada e de tristă amintire, am activat URECHIADA. Simplu şi eficient; la urma urmei, de ce s-o facă numai EI?
-Ce te-a inspirat sa scrii “Iluzionistul”?
Mi s-a părut interesant faptul că LUCIFER a fost blamat şi considerat defavorabil BINELUI UNIVERSAL, deşi el, întâiul născut, fiul luminii, a făurit totul, dar cuiva i-a fost frică şi l-a detronat. Amintiţi-vă mitul lui Paganini ori doctor Faust…
-Ai o imagine cheie, o metafora care sa iti defineasca stilul?
Sigur! Artistul este creator de lucruri frumoase. Cei care găsesc întelesuri urâte în lucrurile frumoase sunt desfrânaţi fără a fi încântători şi asta e o mare greşeală. Există ALEŞII; pentru ei lucrurile frumoase înseamnă numai FRUMUSEŢE.
-Care este evenimentul/intamplarea care te-a marcat cel mai mult de cand te stii tu?
Când eram puşti aveam complexul Răţuştii cea urâtă. Şi asta s-a cam perpetuat până în clipa in care m-am oglindit în propria-mi personalitate. Atunci mi-am spus: PRIN EI SAU PESTE EI!
-Este ceva care regreti ca nu ai facut?
Sunt multe cele pe care le regret şi pe care nu le-am făcut din varii motive. Mi-ar fi plăcut să călătoresc în toată lumea şi să cunosc mai multe limbi străine, cunoscând astfel cultura ţărilor prin care călătoresc.
-Poţi să călătoreşti oriunde, care ar fi destinaţia ideală?
Peninsula Arabă, fără graniţe ale culturii ori religiei.
-Ce ai schimba la lumea de azi daca ai avea puterea sa o faci?
De-aş avea putere de decizie asupra destinelor lumii, mi-ar place să readuc la viaţă Moscopole, oraşul stat în stat contra căruia s-au unit puterile lumii, desfiinţându-l…
-La noi, mai mult ca în alte ţări, exista în aceste timpuri, o uimitoare neglijenta spirituala, o lipsa a societatii ca întreg sau a conducatorilor ei? Unde e problema?
Totul se datorează preceptelor religioase ale unei etnii venetice care ne modifică ISTORIA, TRADIŢIILE, ne fură pădurile, ne distrug doinele şi care luptă nu numai împotriva românilor, ci, mai ales împotriva armânilor. Pe tema aceasta discuţiile devin interminabile…
– Avem o noua rubrica pe site se cheama “Casa de cultura”, e ceva pentru noi tinerii sa ne mai aducem aminte niste valori adevarate. Despre ce te-ar interesa sa citesti acolo?
Nu vă supăraţi dacă vă întreb de ce o carte proastă, de genul Codul lui da Vinci s-a tot reeditat, ajungând să coste cât nu face, iar un Theodor Capidan, un D. Caracostea, un Papahagi, un C. Stere nu văd lumina tiparului? Vreau să aflu la CASA DE CULTURĂ scriitori armâni, poeţi armâni, despre viaţa unor personalităţi armâne.
Oare poporul care l-a dat pe Alexadru Machidon, pe Giorgio Armani, Pe Caraian, pe Celibidache, pe Caragiale, pe Caragiu, pe Coandă, pe Blaga nu merită luat în considerare?!
Nu am dorit să supăr pe nimeni cu răspunsurile mele, ci doar să aduc în atenţie nişte oameni pe care lumea încă nu i-a descoperit, citit şi înţeles. Să demarăm ceva in acest sens!