Caterinca genetica

Se spune ca efectele negative ale exploziei de la Cernobal a avut efect doar pe generatiile 86, 87 si 88. Eu cred ca aceasta este o mare mare minciuna. Cernobal e o stare de spitit.

Cum poti sa nu crezi asta cand spiritul national romanesc este calcat in picioare si folosit pe post de carpa si aruncat de colo in colo, cand idolii copiilor sunt Guta si Adi Minune pentru ca au banii si ii vad toata ziua pe la televizor. Au ajuns idealuri niste maimute analfabete care lanseaza zilnic un nou ultra-giga-super-extraordinar hit de genu “Da-mi Doamne mie ca la dusmani le dau eu la…bip”.

Cred ca totusi sa faci constant infuzie cu manele,sa iti terorizezi zilnic neuronul e ceva feeric…..stai in copac, mananci o banana si asculti din hiturile momentului care te fac sa scoti funia din buzunar si sa te legi de prima creanga. Cel mai credibila melodie “ nu vreau banii tai….sarac de ai fi fost tot pe tine te-as fi ales” adica, e bine acu ca e bogat, daca era sarac, hai ca nu mor daca mint oleaca, da bine ca nu e asa,ca fara bani ce faceam, opturi in sexi-club? De notat este aparitia neologismelor si limbilor straine in manele, rasul lumii. Sa asculti melodii de genu “ am pe telefonul meu o poza cu chipul tau” sau arhi-stralucitoarea melodie “ Cum poti dormi fara mine” a arhi-magnificului Florin Peste in care, va vine sau nu sa credeti…nu numai ca maimuta vorbeste….da vorbeste in engleza. Ma rog sa nu mai cedeze inca vre-un reactor nuclear ca oricum sunt satul de calamitatile care le vad la TV : Gripa aviara, partida de vanatoare a lu senatoru X a fost slaba sau fotbalistul Y a baut toata noaptea la discoteca si mort de beat a calcat 2 babe si 3 oi dar totusi a doua zi joaca titular. Poate maine ma trezesc si vad apa pana la etajul 4…da nici asa nu sunt sigur ca scap de incultura…ca poate se urca in turnuletele de la palat sau fug cu iahtul care era in piscina din curte. Mai nou m-a uimit cunostintele extraordinare din Codul Rutier : “Politistul care dirijeaza circulatia trebuie intodeauna ocolit prin dreapta sau stanga” sau de ce fiecare capitol incepe cu regulile pentru condus tramvaie…da ce dracu , suntem o tara de conductori de tramvai?

Iubesc tara in care m-am nascut,in care stau si sper ca o sa stau dar din in ce mai mult incepe sa imi fie sila de oamenii din ea. Ca roman mai ai 3 variante de viata

a. muncesti la tara

b. muncesti in tara

c. muncesti in alta tara

Prima o aleg cei mai multi, doar suntem o tara agricola si decat jefuitor de babute in Franta, Spania sau Germania, mai bine iti ocupi timpul ba cu o partida de dat la sapa, ori culesul recoltelor ori sportul national: Sticlism.

Un raport de acu un an zice ca 37% din romani sunt alcolici si 44% traiesc sub pragul saraciei. Romania a ajuns o veritabila caterinca genetica. O clona nereusita a Mozambicului, Lesotho sau Sri Lanka.

sadu^

Related Blogs