Cel mai

“Cel mai” este un drum care in viata se va dovedi pana la urma necastigator. Citesti in Guinness Book: “omul cel mai… a fost x care a trait intre 1900-2000”. Si inafara de o trecatoare glorie, cu ce l-a ajutat pe ala? “Sic transit gloria mundi” – cat de repede trece gloria lumii – era un fenomen cunoscut de la romani, si valabil inclusiv pentru omul “Cel mai” din lume din acel moment: Cezar.

Fenomenul “Cel mai” indeamna la o efemera si lipsita de sens raportare la ceilalti, dand credit comparatiei relative in defavoarea comparatiei absolute fata de propria persoana. Plus ca “Cel mai” e relativ temporal, fiind valabil doar azi, fiindca maine poate apare unul “mai…”, totul fiind ca o roata pe care o invarteste un soarece ce alearga in interiorul ei.

Fericirea si multumirea unui om nu tin cont daca omul ala e “cel mai”, fiindca astea nu se pot demonstra in fata unei comisii inarmate cu rigla si cantarul pentru a masura. Interiorul sufletului omului nu poate fi masurat, si acesta este neglijat in favoarea exteriorului atat de superficial dar unde exista parerea celorlalti si recunoasterea “celui mai…”.

De Aurel

Related Blogs

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)