“Cel mai”

Termenul de “Cel mai” a aparut inca din vechime, din comuna primitiva, cand trogloditii abia descoperisera focul, avansand in timp odata cu omul, trecand alaturi de el prin era feudala, comunism si inca ne insoteste, indemnand omul sa se intreaca in acest “cel mai” : care e “cel mai” viteaz, care e “cel mai” frumos, care e “cel mai” bogat sau care are “cel mai” mare palat.

Traditia inca se pastreaza, doar ca s-a adaptat vremurilor, si intr-o societate in care guverneaza Legea Junglei, putem incerca sa fim “cel mai” corupt, “cel mai” hot sau , sa incerci sa fi alaturi de multi, “cel mai” prost. La accest ultim “cel mai” apare efectul de turma, remarcat si cand copilul isi doreste sa ajunga cantaret de manele sau fotbalist, lucru la care excelam ca un adevarat nucleu al latinitatii.

De ceva timp incerc sa fiu “cel mai” ………eu. E greu, mai am mult de munca sa cizelez, manierez ce unii numesc “taran” (“paesant” pe romaneste sau “grobian” asta daca dorim sa citam pe “cel mai” din marii intelepti contemporani). Sa fiu cel mai eu e mai dificil decat sa incerc sa fiu presedinte. Oare daca a-si incerca sa fiu “cel mai” ….tu ar fi mai usor? Cred ca da, dar unde ar fi farmecul? Imi place sa fiu “cel mai” eu. Imi place sa aud de mine vorbe ca sunt “cel mai” mare lenes, “cel mai” maniac, “cel mai” sadic sau orice alt “cel mai” . Imi place sa nu dorm nici un minut pe noapte la fel de mult cum imi place sa dorm 2 zile non-stop. Imi place sa fiu eu pentru ca asa sunt “cel mai” potrivit rol pe care l-asi putea juca.

Ca YIn si Yang, “cel mai” nu poate exista fara “cea mai”. Si aici se pot face x clasificari despre z domenii dar rezultatul e acelasi : Romania este “cea mai” inapoiata tara in orice punct, dar asta nu ne da dreptul sa fim “cel mai” inapoiat popor din Europa.

E timpul pentru somn. Sper sa am “cel mai” frumos vis, iar maine sa il povestesc ca pe “cel mai” frumos basm : Eu, “cel mai” important om din sistemul solar, presedintele-dictator al “celui mai” mare, puternic si bogat stat de pe Terra, Statele Unite ale Romaniei, imprastiat pe 6 continente am devenit “cel mai” pasnic om de aici pentru ca am reusit sa formez “cel mai” mare popor, un popor si o tara intinsa pe o planeta. Dupa aceasta posibila fila a istoriei viitoare, ceva ma face sa cred ca sunt “cel mai” nebun.

by Sadu^