Femeia de azi şi de mâine de Rheea Pavalache

Nu trebuie sa ne gandim prea mult la sensul logic al acestei propozitii.Dimpotriva.Nici nu are sens.Nu exista o femeie de azi si una de maine.Nu a existat nici macar una in trecut.Tot ce avem in fata e un imens gol total si intunecat.Tot ce stim despre femei is doar fanteziile barbatilor.Is doar inventiile lor prive de sens si de judecata.Fara pic de dragoste si mila, au creat femeia in ura.”Ei si cum vine asta?” Ma veti intreba.
-Pentru ca, sincer, nici ceea ce spui tu nu are sens.
– Stiu.Logic ca stiu.Sunt constienta de ceea ce scriu.
– Aa…deci esti si femeie.-ma veti intreba iar-
-Logic ca sunt.Bineinteles.
– Atunci iti place, sa te cobori asa la nivelul cel mai mic si sa ridici in slavi pe barbati, facandu-i creatori.Auzi la tine…
– In primul rand.Lasati-ma sa va spun o poveste.Una simpatica.Care sa va distraga de la sensul logic al unei propozitii banale.Dar intai, trag o linee si adaug doar urmatoarea fraza.Suntem o lume prea “generica” prea care gandeste pe asamblu, gandeste in general si nu detaliat.Slava cerului, ca daca nu, ce fel de lume am fi? Eu iti cer tie un iaurt din frigider iar tu incepi sa-mi povestesti istoria fascinanta a iaurtului.Care e fascinanta de-a dreptul.
Acum, povestioara mea simpatica.Pentru ca e simpatica.Un cuplu statea si mancau.Era dimineata dar ei si-au facut o supa de pui.Dintr-o data, el ii spune ei: Haide, te rog.Am vorbit de atatea ori.Stii ca nu e nici un pericol.Vom fi protejati la maxim.Luam toate masurile de protectie de care ai nevoie.Numai hai.Numai rezist.” Ea isi apleca capul posomorata.: “Numi vine sa cred ca inca insisti cu treaba asta.Eu nu sunt asa.Eu trebuie sa astept.Eu trebuie sa fiu sigura.Trebuie sa ma asigur ca totul va fi bine” “Da de ce nu ai incredere in mine iubito? “ Am incredere dar trebuie sa intelegi.Nici nu stii ce se poate intampla si ne va schimba radical toata viata.Poate la un moment dat…consecintele vor fi asa de dure incat…ne vom desparti” “Ah…exagerezi totul.Ca de obicei”.Se ridica in picioare si deschise televizorul” Vrei sa auzi iar acel caz de nefericiti? Ce li s-a intamplat lor? Vorbesc numai de ei 24 din 24.Iti convine? Vrei sa riscam in halul asta?” Se ridica si el in picioare si veni spre ea cu mainile in cap “Da ce ti-am cerut? Nu ti-am cerut decat sa mergem o amarata de zi la mare.Ti-am zis ca ne protejam.Iti iei toate cremele existente si inesistente pe care le ai si nici nu le folosesti.Numai rezist.Eu sunt un tip solar.Am nevoie de asa ceva.” “Iar eu? Eu trebuie sa fiu sigura.Daca va veni un val si ma va duce in larg? Eu nu stiu sa innot” “Te salvez eu.Nu ai incredere in mine, iubito?” “Ba da.Dar aia de la televizor au murit amandoi.Tot la fel.Un val a dus-o in larg iar el s-a grabit s-o faca pe-a supereroul.Si ce s-a intamplat?Au murit? Da.” El tacu pentru o clipa si inspira adanc.Isi inclesta pumnul si si-l duse la gura furios.” Eu nu pot sa te inteleg.Iti faci griji inutile si pentru nimicuri.Exagerezi totul intotdeauna.Iti spun ceva si nu te lasi pana nu ai ultimul cuvant.Zici ca vrei sa fii sigura, dar defapt esti o maniaca.Esti obsedata de ceva.De ce, nu stiu sa-ti spun.Te intreb ceva, si imediat deviezi total de la subiect.Deschizi o paranteza, incepi sa spui altceva, iti pui intrebari singura, raspunzi la ele cu voce tare, revii din nou la subiectul de care vorbeam ca sa inventezi inca unul si tot asa.Esti complicata si nu te inteleg.Ori asa esti tu, ori asa sunt toate.”Zicand asta, iesi din camera fara sa mai adauge nimic altceva.
Ea surase.

De Rheea Pavalache