Ganduri despre femeie: de ieri, de azi si de maine

‚‚O, vis ferice de iubire,
Mireasă blândă din poveşti,
Nu mai zâmbi! A ta zâmbire
Mi-arată cât de dulce eşti‘‘

Cele mai inspirate cuvinte privind femeia din toate timpurile mi se par cele ale lui Mihai Eminescu. Intr-o singura strofa a reusit sa surprinda chintesenta femeii…a eternului feminin, daca vreti. Prin urmare cum reusesc eu sa vad femeia prin ochii mei de femeie? Mi se pare mai simplu sa-mi exprim opinia asa, decat imbracata intr-o poveste.
In primul rand suntem IUBIRE, pentru simplul fapt ca ne-am nascut din iubire si ne vom intoarce in iubire, la Sursa. Suntem acea iubire care este in stare sa aduca si mai multa iubire in viata prin miracolul nasterii…suntem nascatoare de prunci..suntem asemenea luminii unei lumanari, care prin daruire nu se stinge, nu-si pierde din frumusete…ci dainuie si lumineaza in continuare. Nici macar nu conteaza timpul in care ne-am nascut, pentru ca aici nu se pune problema de femeia de azi sau de cea de maine. Intr-un prezent etern femeia nu cunoaste decat doua sentimente majore: teama si iubirea. Aceasta faptura traieste in aceasta lume bidimensionala si este plamadita la fel indiferent de timpul cronologic. Pot trece oricati ani si femeia tot va imprastia iubire in jurul ei doar cu un zambet, o privire, un cuvant dulce.
In trecutul cronologic femeile purtau masti pentru a fi ceea ce doreau si pentru a se exprima cum doreau…in prezentul cronologic ele nu mai poarta masti si pretind a fi ceea ce nu sunt, tinand cu dintii de acele masti…din teama. Ele fac acest joc cu dibacie, cufundate intr-o stare de anestezie…ca intr-o reprezentatie ieftina de teatru. Si cu pasiunea cum ramane? Stim sa fim pasionale? Din fericire da…numai ca cele treze imbina pasiunea cu daruirea, lasand la o parte ratiunea si scufundandu-se in oceanul iubirii. Dar de putere ce sa mai spunem? Avem atatea exemple de femei puternice, dar si mai multe de femei care isi doresc putere. O fi bine, o fi rau? Nu stiu…important e sa gasim puterea in noi in momentele in care avem nevoie de ea.
Femeia a fost, este si va fi asa cum ne-o dorim!

Infiripata din suflare divina
Agale tu pasesti
Si lasi in urma-ti fina
Copilul ce-l iubesti.

Caci tu esti trecatoare,
O frunza cazatoare,
Mereu increzatoare
In vesnica-ntrupare.

 

De Andreea Laura

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.3/10 (6 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 5 votes)
Ganduri despre femeie: de ieri, de azi si de maine, 5.3 out of 10 based on 6 ratings
 • horia crios

  Cândva(eram mai mic atunci cu vreo două zile!), am plasat o lucrare plăcută dar scurtă, circa douăzeci de cuvinte. Mi s-a răspuns că …e prea scurtă pentru domniile lor şi, cel mai bine ar fi să plasez acea lucrare ca pe un comentariu, dar nu agreez idea. În consecinţă, voi plasa o lucrare de-a lui Arghezi, vrând să dovedesc faptul că a maestrului e cu mult mai scurtă decât a mea:
  Scula asta are mare căutare,
  Niciodată golul n-a sunat mai tare ! Se intitulează INSCRIPŢIE PE O TOBĂ

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
 • mihaela

  Ultima fraza “Femeia a fost, este si va fi asa cum ne-o dorim!” ma duce cu gandu la un obiect si nu la femeia complexa pe care ai vrut sa o reprezinti, probabil era mai simplu sa spui Femeia este!si atat:) in fiecare om exista teama si iubire, indiferent de gen..poate ca exista mai multa teama in barbati ,decat in femei , la ei teama de a esua are consecinte mai accentuate.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 • Andreea Laura

  Interesante comentariile…dar mi-ar fi placut ca si dvs, Dl. Anonim, sa scrieti un cuvant referitor la ceea ce am scris eu. In ceea ce priveste frumusetea si eu cred ca variaza de la om la om, si straluceste si mai tare cand doua suflete rezoneaza.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  • ANONIM

   LAURA, FEMEIA NU A FOST, NU ESTE SI NU VA FI ASA CUM NE-O DORIM NOI NICIODATA ! Totul este doar o inchipuire, un joc al mintii barbatului… Iti recomand sa cauti la Comentarii (am plasat gresit!) lucrarea numita TIPATUL DE LA MIEZUL NOPTII> Cred ca merita citita!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 • radu

  eu de obicei ma benoclez pe alt gen de siteuri da din greseala am dat peste gandurile frumoase ale unei femei deosebite cu siguranta! Bravo! Ar mai trebui si noi barbatii sa ne aruncam privirea si peste inimile lor nu numai peste…altceva.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  • ANONIM

   Domnule Radu, conceptul de FRUMUSETE variaza de la individ la individ, spunea Platon. Se pare ca ideea cu trebuie luata in considerare deoarece inteleg ca sunteti specializat in domeniul, numit vulgar, trafic de organe, in fond, fiind o mana de ajutor data unor suferinzi ! Ei da, asta-i adevarata iubire de aproapele tau .Felicitari si multa bafta in afaceri !

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)