Câştigătorul lunii noiembrie

Da, v-am tinut ceva in suspans pentru ca am avut o foarte lunga sesiune de deliberari. In luna noiembrie am primit cele mai multe articole de pana acum, in numar de 46. Toate au avut ceva special, toate au fost citite cu atentie insa, din pacate, o singura persoana va fi castigatoare.

Opera care a fost desemnata castigatoare de majoritatea juriului este “Femeia între limitele cronologice” de Marinela Ciobanu. Femeia de azi conduce lumea si nu mai are timp si energie sa fie mama, sa fie gingasa si iubitoare. Femeia de maine probabil va fi presedintele SUA si va inventa o metoda prin care barbatii vor purta sarcina si vor da nastere la copii.

Trebuie sa mentionez ca am fost onorati cu prezenta si incantati de calitatea articolelor autorilor Olariu Elena si Horia Criosteanu (Hxa Capricorn), mergeti si le cititi articolele, merita.

Related Blogs

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 7.0/10 (6 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: +2 (from 4 votes)
  Câştigătorul lunii noiembrie, 7.0 out of 10 based on 6 ratings
  • donette

   n-a vrut sa CUNOASCA femeile
   A LUAT TEAPA DE TINEREL CU ELE ORI NU ARATA BINE FIZIC D-L HORIA,ORI A ZBURAT DIN FLOARE-N FLOARE PE BAZA CA TAICA-SU A FO POPA…
   sigur este insa ca are un handicap in a vedea zilnic aceeasi femeie in casa,viata,patul lui
   sau fug femeile de el simtind ca nu vrea decat o noapte fierbinte de la ele?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
  • Ciubotariu Crina

   Horia Crios…interesanta personalitate aveti..ce gandire!! uneori in timp ca va citeam cuvintele….mi-a trecut un gand hoinar prin mintea mea de FEMEIE….oare v-a nascut ..un barbat? ce este d-le femeia pentru d-ta?…. frumos ganditi…dar pun pariu ca in fata unei femei ingenunchiati…sunteti..iritat pentru simplu fapt ca nu puteti trai si simti fara o femeie alaturi…si va este teama sa strigati..IUBESC FEMEIA! de fapt …poate nici nu ati cunoscut inca o femeie… ca sa puteti vorbi despre EA.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
  • horia crios

   Scuze pentru revenire: Anuleaza din site-ul vostru toate lucrarile mele, inclusiv comentariile, te rog, si-ti multumesc anticipat ! Nu vreau sa se murdareasca lumea de cultura.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 7.3/10 (3 votes cast)
   • Smile

    Unde dai si unde crapa, am facut si eu un banc englezesc doar suntem versati in umor nu?

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
  • horia crios

   Doamne, unde dai si unde crapa ! Pai comentariile mele sunt ca bancurile englezesti: savoare lor depinde doar de urechea unui ascultator versat in umor, nu vexat de umor. Pentru linistea tuturor, nu mai trimit nici texte , nici comentarii; este O.K. asa ?
   Azi, de exemplu, am facut de la Spitalul Militar si pana acasa, in Prel. Ghencea, aproape68 de minute. Cred ca acestea sunt probleme care ar trebui sa ne vexeze si impotriva carora sa luam atitudine dar…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 3.3/10 (3 votes cast)
  • horia crios

   LUISA, AFLA CA-I MAI BINE SA CAZI DE LA INALTIME …MICA DECAT DE PE UN MUNTE! La urma urmei toti cadem. Important este sa nu decadem!
   Iar daca te-ai suparat pe mine o sa-ti taie doctorul Ciomu nasul!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
   • Luisa

    horia crios,
    ai un fel ciudat de a cataloga oamenii, in special femeile. Probabil vreo lovitura sub centura a lasat urme candva… Nu pot fi suparata pe oameni necajiti! Ii iubesc cu toate defectele lor, asa cum de fapt am si eu defectele mele si pe care le recunosc.
    Am sa te pedepsesc totusi pentru “glumele” tale! Voi trimite pe Craciunita la tine, nu pe Craciun! Sa-ti vina cu sacul plin!
    😉

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
  • horia crios

   Domnule SMILE, posibil sa ai dreptate numai ca, te rog sa ma crezi, preferam sa fiu un mare…peTROLList. Nu fi catranit pe mine, nu merit asta! Poate reusesti sa faci un comentariu asupra lucrarii mele.
   TI-am zambit cu frenezie, IO(particula nobiliara vine de la Ionita ASSAN, tot un machidon si imparat, pe la anul1000) HxA
   Acum, doua blesteme:
   Spor la bani !
   Sa te iubeasca toate gagicile idealizate!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
  • Marinela Ciobanu

   Ignorante si degradate cum zici, foarte veridic de altfel, sunt multe, prea multe pentru o tara, pentru un pamant. Dar, te rog, nu uita ca sunt femei intr-adevar frumoase la chi si suflet, in ganduri si fapte. Sunt femei in adevaratul sens al cuvantului!
   Sunt femei fidele si cuminti. Sunt femei care traiesc din impulsul dragostei si credintei! Sunt putine, da, prea putine pentru o tare, pentru un pamant!
   Vrei sa spui ca nu am dreptate? Tu ai intalnit astfel de fiinte curate?

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
   • horia crios

    ALL RIGHT,DOAMNA ! TOCMAI DE ACEEA EU FAC O CLASIFICARE:
    TOATE DOAMNELE SUNT FEMEI DAR NU TOATE FEMEILE SUNT DOAMNE>
    P.S. Ne-am impacat sau imi purtati ranchiuna? Daca ne-am impacat, dati un comentariu textului meu! Acum va las, trebuie sa-i spun lui Smile ca eu am un stil aparte de a glumi.Uneori irit omul dar nu o fac din rautateeeee….

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
    • Marinela Ciobanu

     Nu va port ranchiuna, desi, intr-adevar, cuvintele dmv au fost taioase!

     P.S. Nici nu voi purta ranchiuna, daca imi ve-ti spune domnisoara!

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
     • horia crios

      Asa mi-a fost dat mie, sa fac descoperiri uluitoare, in cele mai diverse domenii. Astfel, acum cativa ani, am descoperit pe teritoriul frumoasei Romanii o noua specie de mamifere : e vorba despre acei magari care…mananca leii de pomana! Acum, datorita site-ului ‘citesteasta.ro”, te-am descorerit pe tine, o domnisoara. Savantii ziceau ca specia aceasta a disparut din arealul romanesc de pe vremea lui Mircea cel Batran.Maine fac un referat si-l trimit la Academie! Poate primesc un premiu, nu numai amenintari cu un premiu(am patit si de-astea !) si il vom face jumi-juma. Cu bine !
      Sugestie: ia legatura si cu G.B. , ei dau premii barosane.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
      • Smile

       Nu aduci nicio valoare prin comentariile tale. Aduci doar ura si intuneric si murdaresti locul asta pe care noi l-am creat. Te rog inceateaza sa-ti mai versi frustrarile si nemultumirile vietii tale aici

       VN:F [1.9.22_1171]
       Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
  • Marinela Ciobanu

   Constiinta e forma cea mai evoluată, proprie omului, de reflectare psihică a realităţii obiective prin intermediul senzaţiilor, percepţiilor şi gândirii. Constiinta omului este in continua modelare pe tot parcursul vietii, ea este influentata de totalitatea fenomenelor din jur. O constiinta superioara inseamna perceperea obiectiva a viciilor societatii in general, si a fiecarui individ in parte, a valorilor general-umane si a axelor fundamentale ale vietii.
   Eu personal cand lecturez o carte, o poezie, un articol…bune, traiesc o trezire de constiinta si atunci realizez adevaruri ale vietii sau lucruri care intr-un fel sau altul imi scapau din vedere…O lectura buna e un prilej unic de reflectie si meditatie, de introspectie si trairi profunde…

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
   • horia crios

    Cucoana, ce dracu” , chiar crezi ca lumea-i idioata?! Cand se urca o muiere in masina, troleibuz sau autobuz, o doare-n …pardon de ceilalti; ei sa-i fie bine! Ce anotimp e asta? Al nesimtirii muieresti si al indolentei? Acum cativa ani , o tipa m-a apostrofat , zicand ca vorbesc urat. Dupa cateva zile, in patul meu, strigatele ei au trezit tot hotelul! Ce anotimp era ala?Al falsitatii si al pseudoeducatiei?! Voi credeti ca daca v-a crescut dosaul v-a crescut si creierul? Va inselati ! Noi, in teama noastra de prostia voastra genetica, va dam valoarea pe care niciodata nu o veti avea ! Voi stiti asta dar tot nu evoluati !!! Mi-au placut femeile, imi plac si pana voi da coltul imi vor place dar asta nu inseamna ca le las sa mi se cocoate in cap ! Daca una face figuri si spune NU, sa ne mai gandim etc. etc. sunt o suta care zic da!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 6.0/10 (2 votes cast)
    • Marinela Ciobanu

     Intelege ca nu fac nicidecum o idealizare a conceptului feminin. NU!
     Prin anotimpul existential am avut in vedere toate aspectele, calitatile, actiunile, vorbele femeii din lumea de azi…asa cum anotimpurile sunt fenomene complexe… Am spus despre mizeria gindurilor si faptelor femeii, a degradarii ei pe plan spiritual… Nu vorbesc lucruri idioate, sunt reale!
     Ideea pe care am tins s-o descifrez este adresata femeii din toate timpurile, ca trebuie sa paseasca pe cale valorii, sa pastreze in constiinta si trupul ei notiunea de “puritate”!

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    • taneo

     domnule,ce cocos te dai
     eu sunt un baiat tanar si credincios,ca toata familia mea
     surorile mele sunt…sfinte,nu doamne sau femei,iar eu ma ingrozesc de ce zici acolo
     cred ca mai important e sa stii cum sa pastrezi o femeie langa tine o viata decat sa fii la mila tuturor femeilor pe care le vezi si plus ca e pacat sa fii desfranat
     ori numai zici din gura?

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
  • Marinela Ciobanu

   Ei bine, o metafora complexa. Doua metafore care realizeaza aceeasi idee, a notiunii de femeie ca anotimp existential, in care se succed primaveri si toamne, insa care pastreaza simburele vietii pure, arhetipale.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
  • Marinela Ciobanu

   E totusi o metafora in intreg continutul articolului, pe care am adancit-o in semnificatii. Femeia de azi si de maine ca o sinteza a anotimpului existential si o figura trainica in care mai dainuiesc valori. Am spus asta in felul meu de a simti lumea, si de a o transpune in cuvinte.
   Regret faptul ca intentia mea de a misca ceva in constiinta cititorilor nu s-a materializat.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
   • horia crios

    Din cate mai tin minte, metafora este o comparatie cu un singur termen.Probabil ganditi adanc iar eu nu realizez, am si lacune. Pe de alta parte va intreb ce este mai folositor omului: viciul sau constiinta?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 6.0/10 (4 votes cast)
  • horia crios

   Apreciez buna intentie de a spune ceva dar ma intreb si va intreb de ce nu ati facut-o ?!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 6.0/10 (2 votes cast)
  • Marinela Ciobanu

   Am scris despre femeie astfel cum simt, astfel cum o văd…am avut ceva esential de spus prin acest articol, despre femeia ca expresie a frumusetii sufletesti. E prima mea incercare literara pe citesteasta.ro si multumesc mult coordonatorilor pentru apreciere!
   Ms pentru felicitari!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
  • Lia

   felicitari castigatoarei!merita!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
   • horia crios

    Din moment ce sunteti doamne, doamne, ce sunteti?!
    Traiasca Lesbos si kira Saphos, dati-i inainte fetelor !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 4.7/10 (3 votes cast)
  • Luisa

   De gustibus non est disputandum!

   Felicitari castigatoarei! Frumos cadou de Mos Niculae! 😉

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
   • horia crios

    Deoarece Luisa N2IT ( frumos pseudonim!) devine obligatoriu studiul limbii !
    In alta ordine de idei, la dictonul de mai sus: de gustibus etc. etc….nu se pune verbul EST ca sa nu o fESTelesti !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
    • Luisa

     horia crios,
     cred ca devine obligatoriu studiul bunului simt!
     In alta ordine de idei, ambele variante sunt corecte, ca sa nu zic ca prima varianta este foarte corecta.
     Inteleg ca nu sunteti multumit de rezultatul final al concursului pe luna noiembrie, dar credeti-ma, nemultumirea se poate manifesta si sub o alta forma, fara a da cu bâta in balta!

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
     • horia crios

      Tine minte, domnita ! Inainta de a se fi format limba romana limba armaneasca avea vreo 1500 de ani vechime. Citeste viata lui Alexandru Machidon si vei gasi acolo un pasaj in care marele Aristotel spune ca Alexandru se retragea cu Olimpia(mama lui) si vorbeau intr-o limba pe care nimeni nu o intelegea. Despre proverbul acela,regret ca te contrazic dar cand doua verbe se succed, cel de-al doilea se pune, obligatoriu, la infinitiv,

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
      • Luisa

       horia crios,
       am citit toate comentariile pe care le-ai scris si am tras o singura concluzie: mai ai putin pana la limita coborarii!
       In rest, toate bune si la locul lor! Si-o urare: bafta la vanatoarea de metafore!

       VA:F [1.9.22_1171]
       Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
    • Smile

     Cred ca cei de la Radio Guerrilla au uitat o specie din “Atlasul de mitocanie urbana” si cred ca e vorba de Cocalarul cult sau “Cocalarus cultus”, specimen evidentiat prin invidie cronica, folosirea de jocuri de cuvinte destepte mitocanesti si prin prezenta unui complex de superioritate a unui geniu neinteles. Mai rar inteligent, este deseori agresiv, pripit si intotdeauna contra, la fel ca ruda sa apropiata “ANONIMul de forum”. (http://old.radioguerrilla.ro/antimitocanie/atlas.php)

     Nu, nu ma refer la tine horia crios, imi venise doar o idee si a trebuit sa o scriu undeva ca sa n-o uit. In plus de asta noi nu avem mitocani aici pe citesteasta.ro, nu de alta dar daca ar exista, le-am restrictiona permanent accesul.

     VN:F [1.9.22_1171]
     Rating: 10.0/10 (5 votes cast)
     • horia crios

      EXCELENT ! Deoarece , cinstiti sa fim , stii ca am dreptate , totul devine ilar.Te-ai intrebat cumva de ce barbatii mor, de regula, inaintea femeilor? Daca nu ai facut-o, la intrebarea asta, acum 45 de ani, mi-a dat raspuns bunica-mea: Maica, nu te lasa la mana muierii ca te ia dracul de tanar. Nu toate sunt Penelopa, specia aia a disparut de mii si mii de ani. Vei intalni in viata barbati prosti care iau apararea muierilor. Nu-i baga in seama si distreaza-te cu muierile dar, sub nicio forma nu le da valoare !

      In privinta neacceptarii unui text de-al meu, afla ca pot trimite o gramada de texte sub diferite adrese de mail. Ce faci atunci? Refuzi o lucrare crezand ca-i a mea sau…faceti economie de premii?!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
      • Smile

       Mare troll mai esti 🙂

       VN:F [1.9.22_1171]
       Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
      • Lia

       Spre disperarea dumitale,afla ca eu sunt Penelopa si ca specia nu a disparut! Penelopele dispar din cauza ca Odiseu s-o fi devalorizat! Nu uita ca zice Domnul undeva prin Biblie ca din pricina barbatilor s-au stricat femeile!Multumesc Domnului ca nu s-a devalorizat Ulise al meu,in rest,cred ca te voi trece la pomelnic pt ca nu-mi place cand biruieste diavolul.E drept,va fi greu sa revii la sentimente mai bune,dar macar poate voi scapa multe femei de a deveni obiecte de distractie,jucarii…

       VA:F [1.9.22_1171]
       Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
     • Lia

      EU AM UNEORI PROBLEME CU INVIDIOSII,DAR IGNORANDU-I TOTUL SE REZOLVA
      LA SCOALA UNDE PREDAU ESTE UN PROF,ACUM PENSIONAR,LA FEL DE IRONIC SI DE GENIAL CA SI D-L HORIA…

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
  • horia crios

   Fără supărare dar consider că domnul Octavian Anuţa merita, pentru lucrarea domniei sale, să fie premiat sau, măcar amintit la excelenţe. În rest numai de bine şi, fiindcă tema lunii trecute a fost despre femeie, sper că tuturor doamnelor şi domnişoarelor Moş Nicolae le-a adus punctul în calendar !
   Voi trimite o poveste adevărată şi tristă, al cărei erou sunt eu şi un prieten al meu… Fac aceasta deoarece am fost marcat de dispariţia nedorită a prietenului pe care nu l-am putut apăra la vremea aceea .

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 6.8/10 (5 votes cast)