Prietenia are un rol important în viața mea

Prietenia este unul din cele mai minunate legături dintre oameni. Pentru mine a avea prieteni este un lucru absolut minunat. Pritenia înseamnă pentru mine sinceritate, prețuire și adevăr . Prietenii sunt lângă tine atunci când ești fericit, și te poți bucura împreună, dar și atunci când ești trist, supărat și simți nevoia unui umăr care să te sprijine.
Mie îmi place să am cât mai mulți prieteni, împreună cu care să mă joc, să merg la filme, spectacole de teatru și mai ales în vacanțe. Împreună cu ei discut despre ceea ce ne preocupă pe noi, acum aproape adolescenți. Muzica, filmele, cărțile, sunt numai câteva din subiectele noastre preferate.

La întrebarea care este cea mai bună prietenă a mea, răspunsul e foarte simplu și cred, cunoscut de toată lumea: Alexia. De ce e  tocmai ea? Pentru mine, ea este o fată minunată, este colega mea de clasă. Întotdeauna când suntem împreună mă simt foarte bine. O simt ca pe o a doua soră. O iubesc și o apreciez. Mă pot baza pe ea întotdeauna Noi ne ajutăm și la bine și la rău. Nu vreau să o supăr niciodată și îmi doresc să ramânem prietene mereu.

Am și prieteni băieți. Petrec multe vacanțe împreună cu ei și familiile lor. Avem amintiri minunate din locurile unde am fost împreună și ne amintim cu plăcere de diverse întâmplări, mai mult sau mai puțin amuzante. Și părinții noștri sunt prieteni, așa că ne vedem destul de des.

Mi-aș dori să am mai mulți prieteni șî în vecinătatea casei. Din păcate, există una singură, Maria, cu un an mai mare decât mine, pe care o văd destul de rar. Am prieteni printre foștii colegi de grădiniță, de școală primară, din parcul Kiseleff, unde mă jucam când eram mică, sau Herăstrău, unde mergem foarte des acum.

Dacă nu ai prietenie și dacă nu oferi prietenie, te pțti considera un om sărac, indiferent de bogățiile materiale pe care le ai. Cu prietenii împărtășești cele mai importante evenimente din viața ta, ai și cu cine să le sărbătorești. Când poate te simți deznădăjduit si trist, un prieten te alină, îți spune un cuvânt de încurajare.

Un prieten adevărat este cel care îți știe cele mai adânci secrete și este cel căruia îi pasă cu adevărat de tine. Un prieten adevărat te acceptă așa cum ești și este mereu în preajma ta pregătit să-ți arate respect și încredere. Un prieten este ca un înger păzitor.

Prietenia este puntea de legătură dintre oameni, este cea care ne ajută să ne completăm unul pe celălalt și ne oferă un permanent sentiment de siguranță.

De aceea, dacă ai un prieten adevărat, te poți considera un om bogat.

Nu pot să concep viața fără prieteni și îmi doresc să am cât mai mulți preiteni adevărați. Bogăția spirituală se măsoară în prieteni adevărați!

De  ȚÂNCU Raluca