Eroii-specie pe cale de disparitie

Cand auzim termenul de erou gandul ne zboara la o persoana care se distinge prin vitejie sau prin calitati morale inalte.
Citind prin istoria noastra ne putem lauda ca am avut mereu parte de eroi, exact in situatiile cand a fost nevoie de ei.
Caracterele puternice se vad in momentele dificile iar noi romanii se pare ca nu suntem scutiti de ele.
In ultimul timp n-am mai auzit nici un mare fapt de eroism, atentia fiind ocupata cu tot mai multi raufacatori si infractori dar acest lucru nu ma dezarmeaza stiind ca totul se bazeza pe notiunea de echilibru, conform In si Yang, asta insemnand ca …acolo undeva…. eroii asteapta sa iasa la suprafata exact atunci cand o sa avem nevoie de ei. Poate eroii doar asteapta sa fie chemati sau inca considera ca nu e cazul sa apara. Daca traiam in Gotham City era totul simplu, aprindeam farul pe cerul intunecat si asteptam spre rezolvarea problemelor. Ca o ultima speranta a poporului inca regasim Biserica dar parca si aceasta si-a pierdut din stralucire. Fete cucernice si inalti clerici acuzati de numeroase scandaluri si astfel speranta noastra in oameni care trebuiau sa ne calauzesca pe o cale mai buna scade considerabil. Armata? Doar un instrument in mana ce detin puterea. De politicieni prefer sa nu aduc vorba pentru ca am pus primele ganduri incercand sa gasesc eroi nu sa vorbesc de marionete, oameni de carton sau caractere slabe.
Oare mai exista eroi? Eu cred ca da…. pentru ca fara eroi suntem doar oameni simpli lipsiti de idealuri.
Eroul apare din intamplare, fiind doar omul potrivit la locul potrivit.
In fiecare dintre noi asteapta un erou latent in asteptarea testului. Tine doar de noi sa fim eroi sau oameni comuni. Putem sa asistam la catastrofe fara sa miscam un deget dar sa nu uitam ca avem rezervate cele mai calde locuri din Infern celor ce in momente cruciale n-am schitat nici un semn.

de Sadu