Eroii sunt morţi sau modeşti

Există eroi; unii au murit la datorie şi am sfârşit prin a-i uita sau a-i acuza, spunând nerecunoscători: „Pentru ce au murit, căci nouă ne este mai rău ca atunci?”, alţii sunt mult prea modeşti şi se ascund în spatele celor care strigă: „Sunt un erou că nu fac nimic, dar am bani din sudoarea acestui popor! Sunt şmecher, sunt băiat de băiat!”
De vină sunt şi televiziunile. Rar se fixează camera de luat vederi pe figura obosită a ţăranului, care asigură pâinea ţării, pe mâinile medicului care aduce pe lume vieţi, pe părul alb al dascălului, exasperat de împotrivirea elevilor săi.
Conform imaginilor prezentate la televiziuni, galeria eroilor se compune din femei bine, care trăiesc din banii iubiţilor, din prezentatoare de modă şi fotbalişti care semnează contracte de milioane de euro, din politicieni abili, care şi-ar vinde ambii părinţi, numai să nu piardă puterea!”
În epoca fanarioţilor, străinii veneau în România să o stoarcă de grâne, de unt, de lapte, de sare, de cirezile de vite, de aurul din pântecele muntelui, astăzi, slavă Domnului, avem fanarioţi autohtoni!
Eroul meu a venit din Palestina, a devenit cetăţean român în anul 1998, iar de-atunci este mai român decât mulţi alţi români, care poartă cetăţenia degeaba sau o denigrează prin conduita lor!
El a venit să-şi consacre întreaga fiinţă şi capacitate profesională salvării noastre, deşi s-a lovit de zidurile birocraţiei. Banii dintr-o moştenire, pe care n-o avea de la mătuşa Tamara, i-a folosit pentru a înfiinţa SMURD-ul, să acorde ajutor de urgenţă celor striviţi pe şoselele ţării, accidentaţilor de la locul de muncă, să ajungă acolo, când cei apropiaţi vor apele numerele de urgenţă, sperând că viaţa celor dragi va fi câştigată din încleştarea morţii!Vă rog să-l priviţi pe eroul meu, să-i recunoaşteţi chipul implicat în lupta cu moartea, pentru vieţile altora, să vă rugaţi pentru puterea lui de muncă ţi să-l urcaţi pe piedestalul recunoştinţei tuturor românilor, că merită!
EŞTI EROUL ŞI MODELUL MEU DE VIAŢĂ; RAED ARAFAT!

De: Elena Stan