Interviu Valentina Musat – castigatorul lunii mai

Valentina Mușat a castigat concursul din luna mai cu creatia “Ploaia” si fireste ca ne-a acordat un interviu. Premiul este pe drum, intre timp iata ce a avut de zis fericita castigatoare:

 

Numele, locul nasterii si data nasterii?

Mușat Valentina, 4.10.1977,Pucioasa, Dâmbovița

Cu ce te ocupi?

Sunt profesor de limba și literature română, la Liceul Teoretic , Ion Ghica, Răcari

Poti sa faci te rog o scurta prezentare a ta?

Sunt un om obișnuit, pasionat de lectură.

Te-ai gandit ca o sa castigi?

Nu .

Cum ai aflat de noi, ce te-a indemna sa scrii si sa ne trimiti articolul?

Am descoperit site-ul întâmplător , de scris scriu de când eram elevă , povestirea trimisă am arătat-o unei colege și ea mi-a spus că ar fi bine s-o trimit undeva ca să o mai citească și alții.

Care crezi ca e cel mai tare autor literar din toate timpurile si care e ultima carte citita?

Pot să vă spun care sunt autorii mei preferați Ileana Vulpescu, Rodica Ojog Brașoveanu și Stephen King,  fiecare din alt motiv, având în comun doar enorma capacitate de a pătrunde în mințile oamenilor. Ultima carte pe care am citit-o este Sub dom, de S King.

Să descoperiți cel mai tare scriitor din toate timpurile e o provocare , succes.Cred că pot să vă spun un scriitor tare Caragiale, unicul, irepetabilul ,Caragiale pentru că ne-a cunoscut pe toți , ne-a iubit și a suferit pentru defectele noastre pe care a fost silit să le critice.

Evenimentul/intamplarea care te-a marcat cel mai mult de cand te stii tu?

Nu-mi dau exact seama la ce fel de eveniment vă referiți, o întâmplare care mi-a marcat viața a fost întâlnirea cu soțul meu.

Poti sa calatoresti oriunde sau oricand, care ar fi destinatia ideala ?

Franța , când eram mică citeam cu pasiune Balzac și mi-aș fi dorit să văd toate cartierele descrise de el, și Japonia.

La noi, mai mult ca în alte tari, exista în aceste timpuri, o uimitoare neglijenta spirituala,o lipsa a societatii ca întreg sau a conducatorilor ei? Unde e problema?

ENTERESUL , ENTERESUL ȘI IAR ENTERESUL! Aceasta este problema românilor , faptul că uită uneori de faptul că nu trăim doar azi și că ar trebui să avem grijă și de sufletele și mințile noastre.De conducători prea grozavi nu avem parte cam de multă vreme datorită tot enteresului , cum spunea nenea Iancu , care-i  face pe cei mai puțin merituoși să iasă  în față și datorită oboselii care-I face pe oamenii de valoare să renunțe la bătăliile politice .
Avem o noua rubrica pe site se cheama “Casa de cultura”, e ceva pentru noi tinerii sa ne mai aducem aminte niste valori adevarate. Despre ce te-ar interesa sa citesti acolo?

Orice valoare scoasă la lumină reprezintă un pas înainte pe drumul spre însănătoșirea societății. Poate ar fi interesant să scrieți despre marii politicieni români.

Esti deja celebra, ai vreo vorba de duh sau un indemn pentru fanii tai sau poate o imagine cheie, o metafora care sa iti defineasca stilul?

Scrie despre ceea ce știi.

Vrei sa mai adaugi ceva ?

Mulțumesc pentru că mi-ați publicat povestea și pentru premiu și felicitări pentru proiect.

 

Multumim si noi pentru participare si iti uram succes in continuare si spor la scris !