Interviu cu castigatorul lunii iunie

Cîmpean Camelia – Maria, autoarea operei Și dincolo e dragoste, este cea care a castigat concursul din luna iunie; dupa cum e datina la noi am compus un mic interviu – cititi mai departe ce a avut de zis:

Numele, locul nașterii și data nașterii?

Cîmpean Camelia – Maria, Lupeni, jud. Hunedoara, 6 septembrie 1966.

Cu ce te ocupi? Poți să faci te rog o scurtă prezentare a ta?

Sunt bibliotecară la Liceul Tehnologic ,,Retezat” Uricani, județul Hunedoara.
Sunt o fire deschisă, optimistă și care crede în dragoste și respect, mai presus de orice. Îmi place să observ oamenii, mă fascinează extraordinara voință de supraviețuire și puterea lor de adaptare la orice condiții, oricât de vitrege.

Te-ai gândit ca o să castigi?

Nu, sigur nu.

Cum ai aflat de noi, ce te-a indemnat să scrii și să ne trimiți articolul?

Mi-a plăcut întotdeauna să scriu, chiar dacă numai pentru mine. Urmăresc site-ul dumneavoastră de mai bine de un an și l-am descoperit căutând concursuri literare. Prin materialele publicate de dv ați fost provocarea perfectă pentru mine. Erau creații literare frumoase și sensibile și am vrut să mă alătur și eu comunității dv.

Care crezi că e cel mai tare autor literar din toate timpurile și care e ultima carte citită?

Nu am un autor preferat. Îmi place la fel de mult Sienkiewicz ca și Rodica Ojog – Brașoveanu, Ionel Teodoreanu, ca și autorii englezi Jane Austen sau surorile Brontë.
Ultima carte citită – Arta compromisului de Ileana Vulpescu.

Evenimentul/intamplarea care te-a marcat cel mai mult de cand te știi tu?

Mă bucur de orice clipă frumoasă și mă întristează orice pală de umbră, nu am nevoie de evenimente majore pentru a arde până la capăt.

Poti să călătoresti oriunde sau oricând, care ar fi destinația ideală ?
Veneția .

La noi, mai mult ca în alte țări, există în aceste timpuri, o uimitoare neglijență spirituală,o lipsă a societații ca întreg sau a conducătorilor ei? Unde e problema?

Societatea înseamnă un întreg care merge înainte angrenând fiecare individ din componența sa și nelăsând în urmă pe nimeni, având un fundament solid clădit pe principii și valori spirituale moștenite și păstrate cu grijă. Din păcate pentru noi, societatea noastră se disipează constant, în funcție de interese și onorarii, spiritualitatea mărginindu-se la sentimentul religios, de cele mai multe ori înțeles și aplicat greșit.

Avem o noua rubrica pe site se cheama “Casa de cultura”, e ceva pentru noi tinerii sa ne mai aducem aminte niste valori adevarate. Despre ce te-ar interesa sa citesti acolo?

Poate un studiu de caz, discuții pe forum, soluții ieftine și la îndemână.

Esti deja celebră, ai vreo vorbă de duh sau un îndemn pentru fanii tăi sau poate o imagine cheie, o metaforă care să iți defineasca stilul?

În fiecare zi să fiți oameni, să simțiți omenia din voi și din ceilalți și să fiți orbi și surzi la răutate și meschinărie.

Vrei să mai adaugi ceva ?

Vă mulțumesc pentru oportunitate și pentru încredere.

Multumim si noi Camelia si te mai asteptam oricand cu noi creatii. 

Spor la Scris !