Interviu cu castigatorul lunii octombrie

Mădălina, autoarea operei “Dincolo de granițele prezentului, prin găuri de vierme“, castigatoare concursului din luna octombrie a avut placerea sa ne raspunda la cateva intrebari, iata ce a avut de zis:

Numele, locul nasterii si data nasterii?

Hei! Mă numesc Mădălina Iovu, sunt din județul Galați localitatea Ghidigeni. Am deschis ochii pentru prima dată acum 16 ani pe 5 februarie 1997.

Cu ce te ocupi? Poti sa faci te rog o scurta prezentare a ta?

Momentan sunt elevă la Colegiul Național ”Calistrat Hogaș” Tecuci în clasa a 11-a. Nu aș avea prea multe lucruri de spus despre mine, sunt o fire introvertită și melancolică. Îmi place foarte mult să scriu și să citesc, mă eliberez pe o foaie de hârtie de toată energia lăuntrică ce mă mistuie zi de zi, în aceste două moduri. Mă simt mai în largul meu singură decât cu o armată de prieteni, de aceea sunt mai mult apolinică decât dionisiacă.

Mădălina Iovu

Te-ai gandit ca o sa castigi?
Am așteptat foarte mult momentul când va fi anunțat câștigătorul, aveam câteva speranțe însă nu foarte mari. Chiar nu mă așteptam ca eu să fiu aceea.
Cum ai aflat de noi, ce te-a indemna sa scrii si sa ne trimiti articolul?
După multe căutări am găsit în final un concurs de creație literară care să mă satisfacă din toate punctele de vedere. Mi-a plăcut tema și m-am hotărât să realizez un text în urma sfaturilor profesoarei mele de istorie, de a mă face remarcată cumva. În genere textul  nu mi s-a părut prea grozav și am avut o mică ezitare, dar apoi mi-am zis de ce nu, ce s-ar putea întâmpla?
Care crezi ca e cel mai tare autor literar din toate timpurile si care e ultima carte citita?
Nu am citit chiar atât de multe cărți și nici nu am căpătat prea multă experiență încât să-mi pot da seama care ar fi cel mai tare. Fiecare autor are stilul lui propriu pe care l-a stăpânit sau îl stăpânește excepțional. Mie personal îmi place foarte mult Mircea Eliade, George Bacovia, Nichita Stănescu și scriitorii din familia Bronte respectiv  Emily, Charlotte și Anna. Ultima carte pe care am citit-o a fost ”Exuvii” de Simona Popescu, o carte de suflet, în care m-am regăsit aproape în întregime.
Care este evenimentul/intamplarea care te-a marcat cel mai mult de cand te stii tu?
În fiecare secundă se petrece câte o întâmplare cu noi înșine sau în raport cu ceilalți mai mult sau mai puțin.Eu acord atenție deosebită fiecărui detaliu și îl trăiesc ca atare, însă ce m-a marcat profund de fiecare dată a fost plecarea mamei mele pe anumite perioade de timp în afara țării.
Poti sa calatoresti oriunde sau oricand, care ar fi destinatia ideala ?

De câțiva ani buni, pot spune, am dezvoltat un interes pentru țările din estul Asiei și anume Coreea, Japonia și China. Îmi doresc foarte mult să le vizitez, cultura și tradițiile lor m-au fascinat chiar și asta doar prin prisma serialelor urmărite de-a lungul acestor ani.

Ce ai schimba la lumea de azi daca ai avea puterea sa o faci ?

De aș avea această putere, oricât aș încerca să îndrept, sau să sau să înlătur cusururile societății în care trăim, ar fi în zadar, lumea nu mai poate fi salvată de nici o putere exterioară. Totul se află în interiorul nostru.

Avem o noua rubrica pe site se cheama “Casa de cultura”, e ceva pentru noi tinerii sa ne mai aducem aminte niste valori adevarate. Despre ce te-ar interesa sa citesti acolo?

Am văzut acea rubrică și mi se pare foarte interesantă. Aș fi încântată să citesc articole despre civilizațiile vechi din Antichitate, popoarele care ne-au făcut ceea ce suntem astăzi, ”leagănul omenirii”.
Esti deja celebra, ai vreo vorba de duh sau un indemn pentru fanii tai sau poate o imagine cheie, o metafora care sa iti defineasca stilul?

Celebră e puțin cam mult spus, însă, dacă mi-ar permite să le dau un sfat, acela ar fi să facă mereu ceea ce simt ca e cel mai bine pentru ei, deoarece tot ce vine din interior e magic.

Daca ar fi sa te caracterizezi printr-un citat, care ar fi acela?

”Am 16 ani. Citesc. Îmi plac mai mult cărțile decât oamenii. Ele, cele adevărate, nu vor să te convingă de nimic, nu vor să aibă dreptate. Asculți vocile cărților. Dacă nu se potrivesc cu vocea ta interioară, le închizi și nimeni nu se supără pe tine” (Simona Popescu- Exuvii) 

Vrei sa mai adaugi ceva ?

În final aș dori să-i mulțumesc din suflet domnișoarei profesoare de istorie Popa Monica pentru încurajările și aprecierile primite, pentru că mi-a fost și îmi este uneori o confidentă și nu în ultimul rând celor care mi-au apreciat scrierile și care m-au determinat să scriu din motive mai bune sau mai puțin bune. Melancolia m-a determinat să scriu, nostalgia de toate, de lume, de toamnă, de iubire, de ură, de mine, de eul meu veșnic neliniștit.

 

Multumimi si noi Mădălina pentru cuvintele calde

Dragi cititori, ce parere aveti despre castigatoare noastra? Comentati aici daca aveti ceva sa-i transmiteti.

Pana data viitoare, va salut, spor la scris !