Virusul paianjen

Familia Newton a adus pe lume doi gemeni pe Marco sip e Ruben intr un mic cartier din orasul New York in 1977.Alaturi de familie se alaturasera rudele si bineinteles doctoral ginecolog Faren Aqiur.Era intr-o zi de iarna foarte friguroasa in preajma anului nou dar tatal copiilor un barbat dem  37 de ani un binecunoscvut arheolog care ser afla in cautazrea unui virus care aparea odata la 100 de ani era foarte ingrijorat ca terneul se apropia si nu reusise inca sa gaserasca o cale prin care sa ajunga la virusul repsectiv care facea cca sa aduca in prag de disparitie intreaaga omenire, CE nu stia el este ca lucruile dupa nasterea copiilor lui urmau sa aiba un nou mesaj pentru toata lumea.Vedeti voi acesti doi gemeni erau uramasii unei familii de aristocrati iar stramosii lor au luptat pentru America si pentru averea de care se tineau sa nu le scape printer degete dup ace au mostenit o mina de diamante in Canad dar cu anii s au mutat in New York ca sa le dea urmasilor lor o scoala si o universitate mai buna desi mina de dimanate mergea ca pe roate.Karen mama copiilor era in rezerva din spital si t ermine de alpetat pe cel de al doilea copil care a venit dupa Marco adicva Ruben.Erau foarte fericti dar ingrijorarea lui George Newoton era foarte mare deoarece pe langa faptyul ca sotia sa trebuia pentru urmatorii ani sa stea cu copiii acasa el trebuia sa se ocupe si de mina de diamante dar si de virusul care amenita distrugerea lumii.Au petrecut anul nou acasa la conacul lor de pe strada  Brodway.Au sarbatorit alaturi de numer rebnumite din New York alturi si de viceprtesedintele Americii  care ear unul dintre cei mai de seama invitati din acea seara.Mute platourti cu mancaruri alese curcani umpluti icre negrwe somon stridii sushi cartofi dulci placinte cu capsuni si caise si vinuri alese si mai ales sampanie.Doctorul de stiinta\ Matew Winston se apropie de Gerorge il trazse mai

deoaprte si ii spuse:

-Dragul meu Gorge sa stii ca inca nu am avansdat deloc cu cautarea viruslui se pasre ca in ocean au avut loc mai multe atacuri din partea  rechinilor albi care sunt mai agresivi ca niciodata.Delfinii sunt foarte agitate ,iar pestii din Cte am auzit nu mai sunt pescuti pentru ca oamenii care au gustat din carnea lort au ajuns intr o stare de nebunie.Se comporta ciudat spun ca vad cum pe peretii din casa lor se prelinge sange sic el mai rau vad pest e tot cadaver decapitate s au fara vreun membru .

Situatia aceatsa nu ma bucura delocv domnule doctor Winston stii bine ca doar noi doi stim ce se va intampla intr o luna daca nu descoperim virusul intreaga lume va ajunge sa piara, iar eu nu mi doresc asta mai ales ca acvum sunt mai mult decat implinit avando pe Kate sip e cei doi copii ai mei SPUSE George.Si pe langa asta mai am de mers si in Canda sa vad cum merg lucrarile la mina de diamante sotia mea care se ocupa de  administrea ei va trebui un timp sa si abanodneze treburile pentyru a vea grija de copii peste doua zile va trebui sa plec in Cnada apoi voi veni si vom lua un vas si vom perge pe ocean pentru a lua monster din ocean de la rechini sis a nalizam ce se intampla defapt. Bin e domnule   Geroge nu va mai retin o sera buna si astept sa mi telfeonati de indata ce va veti intoarce din Canda.Dupa ce a baut orologiul de ora 12 s au descis sticleele de sampanie s au felicitat apoi spre lasartea dimnietii fiecare au plecat la casela lor.

Marti George se duse la aertoport sa ia avinol particular al familiei pentru a merge in Cnad sa vada cum merg lucrarile l;a mina de diamante.George avea pe el un costum bleumarin cu camasa  negra purta o cravata de aceasi culoare avea parul aproape inca\runti si ochii negri cu un nas mai mare si o perecehe de ochelari de vedere constritutia era atletica iar gura era mai mica cu buze subtiri.au facut 3 ore cu avionul pana au ajuns pe arepiortul din Qubec pe la orele 15 40 de unde au luat limuzina care astepta in parcrea destinasta  pentru nevast a lui si mers sa se cazeze la un hotel de lux .Cum statea in camera lui primi un telefon.

Buna ziua domnule Newton sunt  Jhon  directorul adjuct al minei v am sunat sa va spun cva maine la ora 10 o masdina va va astepta in fata  hotelului va va duce la mina.

AM inteles la 10 voi fi in fata hotelului. Inchise telefonul iar apoi iesi din camera pentru a merge la restaurantul hotelului sa ia cina.

A doua zi dimineta era in fata hoteluilui unde o masina in astepta cand se urca un bum se auzi si masina incepu sa fie mistuita de flacari.Receptionera hotellului in tim p ce tipa si  se agita suna  pompieri si dupa 15 mintute in fata hotelului se adunara masini de polotie salvarea pomp[ierii presa si multi omeni care erau curiopsi sa vaDA CE SE INTMPLA.

DetectyivulPierce se cobori din masina lui un jaguar rablagit dar care merger bine si se apropie dereceptionera care era intr o salvare in stare de soc.Scoase legitimatyia si spuse;

Sunt detectivul Pierce Michael de la POlitia DIN Qubec as vrea sa va pun caterva intrebari in legatura cu ce sa INTAMPLAT AICI SUNTETI IN STARE SA RASPUNDETi:

Femeia se ridica in picoare se utia la el si apoi ii spuse;  Desifgur dar nu este mare lucru cu care sa va pot ajuta domnule dcetectiv deoarece eu eram la receptive si ma ocupam de un client candf am auzit explozia de afara.

NU ati vazut pe nimeni care sa fie prin hotel suspect s au ciudat.

Nu am fost atenta.

Ce sa spun se pare ca nu am alte intrebari sa va pun in cazul asta .

Michael se duse langa masina care acum ramase un morman de fiare vechi  sa vada daca gaseste vreun idniciu dar nu a avut noroc se indrepte spre jaguar se urca in el dupa care proni.

Ajuns la sectie aflase ca cel cvare a fost asasinat era un om bogat dibn New Yorck pe nume Newton Gerge car a venit in ionteres de afaceri in Quebec pentru ca sa vada cum merg lucrarile la mina de dimanate a sotiei sale .Se interesa cu cine vorn]bise ce facuse de cand ajunse pe airport pana ion momentul in care a murit.Apoi  seful lui ii facu semn sa vina la el in birou.

Detectiv Pierce ai de dat un telefon la New Yorck pentyru a I da vestea tragic domanei Newton si cu oacvazia asta vei merege la New Yorck deoarece iti inmanez dosarul la un nou caz.

Am inteles sefule se pare ca  voi avea mutl de munca.Se ridica si iesi din birou apoi lua telefonul de pe birou si forma numarul

La celalat capat alfirului se auzi vocea unui barbat;

Buna ziua resedinta familiei Newton?

Da cine este la telefon?

Sunt detectivul Pierce Michael de la PoLITIA  din Quebec amsa I comuni doamnei Newton ceva important.

Va facv legatura se auzi vocea barbatului.

Alo …

Buna ziua doamna Newton sunt..

Da mi a spuns majordomul meu cine sunteti cu ce va pot ajuta?

Imi pare rau ca eu sunt cel care trebuie sa va dea vestea dart sotul dumneavoastra a murit intr o teribila explozie.

Nu nu se poate si incepu sa planga.

Ramsitelel sotului dumnevoastra vor fi aduse maine pentru a pute sa l ingropati voi fi si eu in New Yorck deoarece vreu sa aflu cine a pus la cale aceasta explozie.

Inteleg  spuse Kate dupa carte inchise.

 

New York ora 12 30.

Michel se afla in casa familiei Newton unde Kate il astepta intr un hol mare  in spatele careia  se afla o scara mare de lemn ce ducea la etajul al doilea al resedintei un alt hol lat ce ducea spre niste incaperi car nu se vedeau.

Buna ziua doamna Newton sunt detectivul Michel Pierce sicriul cu ramasitlel sotului dumnevoastra se afla la capela sunt gat oricadsa va insotesc sa l ducerti pe utlimul  drum .

Din pacate nu am reusit sa dam de nimeni care sa se faca vinovat de moartea domnului Newton dar vaasigur ca ii vom prinde.

Sunt sigura si eu de asta.

Am rams singura cu doi copii si cu o avere  mare dar nu voi avea liniste pana cand moartea sotului meu nu va fi  razbunata.

Va inteleg doamna  dar vroiam sa va intreb nu ati vazut pe nimeni suspect in casa dumneavoastra s au oameni cu care sotul dumneavioastra se intalnea s au avea de a face.

Doar in seara de Anul nou l am vazutm stand de vorba cu prietenul sau domnul doctor Matew Winston dupa cate am vazit  pe fata sottului meu a aparut o ingrijorare.

Inteleg. Se pare ca va trebui sa I fac o vizita spuse Michael apoi doamna Newton se duse sa se imbrace de inmormantare si au mers la cimitir cu Michel lasand in grija unei bone pe cei doi coppii ai ei.

La ceremonia de inmormantare se fal muta lume din lumea buna dar doctoral Winston se pare ca lipsea.Apoi a urmat masa in casa familiei pana seara tarziu dupa care oaspetii au plecat acasa.

Domnule detectiv  spuse Kate apropiiduse de el.Va rog sa faceti dreptate familiei mele va asiguir ca daca veti prinde pe cei care l au ucis pe sotul meu veti fi recompensat.

Va multumesc doamna dar nu ma intereseaza banii dumneavoastra eu imi fac doar datoria.Va las cartea mea de vizita unde aveti si numarul de la hotelul unde voi sta pe parcursul anchetei daca aveti nevoie de ceva nu ezitati sa ma sunati.

Am inteles o sera placuta domnule detectiv.

De asemenea.

 

Cap 2

Dis de dimineta Michel se uita in agenda de contacte telefonoce ale lui Gerge Newton sidadu de numarul lui Matew Winston.Luia telefonul sui forma numarul:
-Bumna dimineta domnule Winston.

-A… buna dimineta se auzi o voce somnoaroasa la celalt capat al firului.Cine este la telefon?
Sunt detecxtivul Michel Pierce as aveacateva intrebari sa va pun trebuie sa ne intalnim.

La ce ura si unde Intreba Winston?
Dumneavostra cunoasteti New Yorkul mai bine decat mine spunetyi locul iar eu voi lua un taxi .

Bine atunic notati.

Restauratul Grenwici la ora 13 Fix pe strada Chrosrow.

Am inteles la revedere.

La 12 Michel iesi din hotel si lua un taxi sa ajunga la hotelul Grrenwich. Ajuns acolo facu 30 de minute deci avea timp sad ea mai intai un telef

On fsefului lui de la receptia restaurantului.

Alo buna zioua sefule sunt Michael va anut ca ieri a fgost ingropat Newton aGeroge iar acum ma intalnesc cu un anune Winston Matew unul dintre prietenii lui Gerge sper ca sa reusesc sa l trag de limba.

Inceraca aceasta anceta trebuie dusa la bun sfarsit iar  daca vei reuysi vei primi o prima si o marire de salar.

Nu suna rau spuse Michael si inchise. Se aseza la masa de la geam. Dupa 20 de minute intra pe usa un om mic de statura si gras care ducea in mana o servieta si se duswe la receptia restauranutuilui ceVA APOI SA APROPIE DE MASA LUI Michael.

-Dumneavoastra  sunteti detectivul Pierce.

Michael se ridica si ii daDU MANA.Da eu sunt sa inteleg ca suneti domnul Winston

Da eu sunt.

Luati loc.\Comandara doua cafele apoi Michel intreba;

Spuneti mi domnule Winston dumneavoastra sunteti doctor si in acelas timp si prietenul domnului George Newton  asm vre sa stiu ce se petrece?Doamna Kate mi a spus ca a vorbit cu dumneavoastra in sera de Anul Nou cu domnul Newton

Asa este domnule detective este vborba despre un secret pe care am sa va spun .Este vorba despre un virus pe care  trebuie sa l gasim sis a l eliminam altfel intr o luna va matura tot pamantul.Trebuia sa merg cu domnu8l Newton pe ocean sa facem cercetari dar cumdansul nu mai e printer noi va trebui sa merg singur.

Nu veti merge singur eu va voi insoti.

Oameni au luato raznacei care au mancat carne de peste din ocen iar rechiniii sunt mai agrez=sivi incvlusiv delfinii se comporta ciudat.Cu o mana de cerctatori voi lua un vas si voi merge pe ocen pentru cercetari

Iar eu va voi insoti.spuse Michel.

Nu ma dernjeaza prezenta dumneavoastra dar intrebartea este cu ceva va ajuta sa dati de asasinii s au asasinul lui George.

A doua zi au mers cu vaporul Solitude pe ocean sa verifice ce se mai intampla cu animalele acvatice despre care se zice ca au luato razana din pricina acelui virus.Oricum Michael Pearson nu va uita sa I gaseasca  pe criminalii renumitului om de stiinta.I n vapor se afla un laborator uin care se aflau  vicepresedintele carfe inainte de a muri Gerorge Newton a fost instiintat despre virus la fel si  agenti F.B.I si bineanteles cativa soldati de la pentagon toti erau ingrijorati de numarul de oameni care se imbolnaveau  pentru ca mancau peste din ocean si inebuneau. Michael se hgandea ca dintre personalul din vaporul unul trebuia sa fie responsabil de moartea lui George Newton.Pe vapor in timpul unei cine langa Michael se aseaza un biolog care cerceteaza animalele marine Sara Fresten si incep sadiscute lucruri obisnuite. Dar aceasta femeie era destul de fermecatoare in felul ei era imbracata cu o rochie albastru inchis cu decolteu adanc aveaa parul desfacut si ondulat ochii erau de culoarea marii un verzui spre albastru nasul bine conturat si  buzele asemanatoare cu ale Angelinei Jolie se aseaza langa detectivul nostrum si ii spune;

Domnule detective cum vi se pare acest vas de croaziera pentru mine este a doua oara cand calatoresc cu el s sa stiti ca nu am venit de data asta din placer ci dinintere4s de serviciu.Pentru mine rezolvarea acvestei enigma cu pestyii din mare care face oamenii sa inebuneasca este foarte greu dar sper ca pana la urma sa scapam de aceasta problema sis a nu vedcem cat de curand presa in apropierea de vapor sis a publice stirea ca nu stiu cum va reusi domnul vicepresedinte sa eplice aceasta problema ca de fapt e vorba de un virus mortal pe care doar domnul Newton avea formula antivirus.

Adevarul doamna Fresten este ca eu nu am mai fost pe acest vas este bineanteles incantatory dare u sun t aici pentru a rezolva un caz criminal dar acum ca am flat de acest virus ma consider raspunzator si de acest caz va trebui sa  subn in Quebec sa I spun domnului capitan despre acest virus consider ca voi avea de lucrazt la doua cazuri aflandu ma aici si voi afla ce a declansat acest virus nu vreau sa ajung sa vad omenirea  dusa pe apa sambetei.

Inteleg domnule detective dar stiti ca ne am indepartat de tarm suntem in mijlocul oceanului oricand rechinii albi pot sa vina sis a atace vaporul ce sa mai zic de delfinii cei agresivi pe care oamenii ii considera dragalasi mananca oameni in rand cu rechinii.Mai multe barci de pescuit cu echipaj la bord au fost rasturnaste si oamenii au fost dati disparutispuse Sara si se duse sa si mai ia un pahar de sampanie.

Dupa ce ajunse in cabina lui Michael lua  telefonul si suna in Quebec:

Buna seara domnule capitan  Michael Person la telefon .

Buna seara Michael cum merge cazul ai dat de vreo pista.

Nu domnule im I cer iertare dar din vrute si nevrute am auns pe vaporul Solitude si am maid at de o chestier care mi se pare la fel de interesanta ca si crima am dat de un virus  care este ceretat aici in New Yorck intr un laborator de pe vas acest virus a fost gasit in cadavrele unor oameni care au mancat pesti din ocean si au innebunit.

Da interest POATE REUSESTI SA AFLI CINE ESTE IN SPATELE ACESTOR TREBURI ATAT DESPRE CRIMA CAT SI DESPRE acest viru si cum se va desfasura cercetarea in laborator tine ma la curent.

Am inteles domnule capitan.Va voi anunta.

Michael se trezi a doua zi de dimineta inchis intr o cusca cu gratii din metal intr un laborator secret de pe vas,Atunci se apropie de el vicepresedintele si ii spuse;

Domnule detective stiti prea multe despre ce se afla pe acest vas iar convorbirea telefnica de aseara a fost ascultata nu va vom lasa sa scapati asa usor de pe acest vas pentru ca pana\ nu vom descoperi   antivirusul nu putwti dezvalu7i prea multe si in nici un caz nu va auzi toata merica de3spre ce s a intampklat si despre investigatia dumbneavoastra cu privire la doctoral George Newton nu verti mai cauta nimic pentru ca adevaratul criminal este mort.

NU VETYI SCAPA ASA USOR ORICUM POLITIA DIN Quebec va sti ca nu m am intors cu informatii si nici ca nu am maid fat telefon capitanului cu referire la crima si la virus subnt si eru implicat de acum.

Nimeni nu va va ajuta sa iesiti vbiu de pe acest vas mai ales ca doamnei doctor biolog Sara Fresten im am spus ca ati parasit vaporul de dimineta cu interes de serviciu.

Sunteti un nemrenic domnule vicepresedinte jur ca voi iesi de aici si veti fi primul care va infunda puscaria.

Mai vedem noi, dar acum am alte treburi mai impirtante de rezolvat cum ar fi sa opresc acest antivirus si voi duce lumea in prag de nebunie voi lua si eu o doza din acel peste si9 toti se vor inchina mie voi fi mai mult peste aceasta lume voi fi atotputernic

Esti nebun.

Nu sunt nebun ci voi fi puternic.

 

Cap 3

 

Ramas in cusca sa Michael se gandea ca cel care a pus la cale atentatul cu bomba in imuzina lui Gerge Newton este vicepresedintele si ca nu se va opri pana nu va elimina pe toti cei care vbor vrea sa foloseasca anitvirusul pentru a salva lumea.

Sa inteleg gandea in sinea lui Michael ca vicepresdeintekle va manipula oamenii sa mannce carne de peste infectaty si va spune ca este bun si nu contine bacterii cum s a speculat in presa si lumea va innebuni si oamenii vor ajunge sa se manance intre ei.

In acea zip e punte Sara se intalni cu vicepresedintele care ser arata foarte binevoitor si dragut cu ea

Buna doamna doctor Sara cum merge tereaba in laborator ati descoperit antivirusul pentru a elimina bacteria cea rea spunea in gluma vicepresedintele.

Mai avem de lucrat inca doua saptamnai ca sa obtinem antivirusul si lumea va fi in siguranta si cei care au innebunit isi vor reveni vom crea o capsula care va fi transportata prin toata America cu avionul si vom impriosca pulbera care va fi obtinuta din reactia chimica iar animalele marine si oamenii vor fi din nou sanatosi.

Aha deci inca doua saptamanai.Super.In tot acest timp vicepresedintele se gandea cam va reusi sa l una la treaba pe doctor Matew Winston sis a elimine aceasta reactive chimica iar eu voi fi de neoprit .

Interesant ca a plecat domnul detective Michel Pearson fara sa spuna nimanui aveam ceva sa I comunic legat de ce v am spus si dumneavoastra domnule vicepresedinte eram bucuroasa sa ol vad ca nu ser mai gandeste la antvirus si ca va gasi pe cel vinovat de asasinarea domnului Newton.

Nu ti face griji domnisoara Sarah probabuil ca acum domnul detective e in avion spre Quebec ca sa mai primeasca noi ordine de la capitan pe care chiart eu l am sunat in dimineta aceasta ca sa l rog sa l gaseasca cat mai repeder pe criminal.

Ozi buna domnule vicepresedinte.

La fel si tie dupa care fiecare se indreptara spre datortiile lor.

Vicepresedintele se indrepta spre cabina lui Materw Winston baut la usa , nu raspundea nimeni mai batu de cateva opri pan  ce se deschise uas si aparu Winston in pajama si ii spuse;

Domnule viceprtesedinte ma iertati dar aseara am chefut cam mutl si am uitat notiunea timpului.

Lenesule in timp ce dormi ceilaliti vor reusi ca uin doua saptamani sa termine antivirusul si atunci cred ca ma irtosit cei 28 de milioane dfe dolari pe tine nu vad nici un rezultat mai avem doua saptamani cum merge racheta cu bAacteria in ce stagiu am ajuns.

Domnule vicepresedinte spuse Winston vernit cu mine in laborator iart eu cu armata mea de doctori vom reusi in mai putin de doua saptamani sa lansam racheta cu bacteria.

Te voui insoti chiar acum nu ma pricep la ce faceti voi acolo dar vreau sa vad rezultate sunt sigur ca s I tu vrei sa fim de neanvins noi doi vom conduce lumea.

Se indreptara spre laboratorul ce seafla in interiorul vaporului intr o incapere secreta ascuna  dupa o usa care facea ca toata lumea sa creada ca defapt pe acolo se intra la m,otoarele vassului doar specialistii itrau si ieseau  de acolo  cu card de acces.

Cand au intrat in laborator primul lucru pe care il ob serva Winston era cusca  metalica in cvare se afla detectivul.

Tu. Zise Michael sit u esti de partea vicepresedintelui.

Doar ce credeai ca este singur ce nu fac banii drtagul meu detective spuse  Winston o sa fiu putred de bogat si voi conducer alaturi de vicepresedinte  lumea ce poate fi mai placut.

Du te naibii esti un nemernic si Michael se intoarse cu spatele la ei.

Dup ace ajunsera langa racheta Winston ii arata pe un monitor mare cateva data vicepresedintelui apoi  locul in care va fi pusa bacteria.

In Mai putin de o saptamna toata lumea va fi la picoarele noastre.Spuse Winston zambind plin de satisfactie.

Vicepresedintele  se arta multumit si se gandi;

Prostul asta habar nu are ca eu voi fi singurul conducator el este cobaiul meu bineanteles ca dup ace racheta va fi lansata am sa ma descotorosesc de le la fel ca de frumoasa Sarah  Freser va muri odata cu  detectivul.

In celalat laborator Sarah cantare in epruvete cateva substante ceilati din labortaor notau pe schite s au faceau calculi chimice pe calculator. In doua saptamani vom salva lumea de mania canibalismului iar oamenii si animalele animale si pestii marini vor fi bine iar eu voi putea sa plec intr o vacant binemeritata alaturi de fiul meu.Sara era o femie divortata de 2 ani iar fiul ei Jessy avea 7 ani acum era in grija matusii lui Marta care locuiau in Los Angeles dup ace s au mutate din Miami dupa divortul Sarei de sotul ei care era un betiv si o batea fara motiv lucru de care se saturase si trebuia sa I puna demult capat dar de dragul copilului a indurate mai multi ani de bataie si certuri.

Era seara Michael era in cusca lui nu fusese dus la toaleta mancare primise  si apa aruncata ca la un caine pentru ca el avea cunostinte de lupte martial si oamenii au aflaty asta din ce s au informat despre trecutul lui si depsre cum a devenit acesta detectiv.IN intnericul acelui laborator nu se auzea mai nimic decat in tr un loc se auzea un robinet care picuracate un strop de apa care il face ape Michel sa isi iasa din minti.Si asa au trecut o saptamana de cand oamenii se afla pe acel vas iar racheta cu bacteria era gata de lansare pentru antivirus mai trebuia doar o saptamana.Michael dupa o saptamana arata ca un om din grota murder mirosea a excremente si era nebarbierit dar oamenii se gandeau ca ar fi cazul sa l duca sa faca un dus deoarece mirosul de excremente era de nesuportat.Winston era urmat de doi doctori care purtau  aparate cu electrosocuri care se4 apropie de cuscas lui Michael si incepu sa o deschida . In momentul in care usa se deschise cei doi doctori il tarara pe Michael pana la cabina de dusuri il dezbracara si il lasara in cabina de dusuri unul dintre doctori fiiind chiar langa el cu aparatul pregatit.Micahel dup ace facu baie se facea ca se apleaca dupa sapunul care acum era pe jos timp in care doctorl cu aparatul de electrosocuri se apleca spre el sa l electrocuteze dar Michael a fgost mai rapid si dintr o lovitura cu pumnul I a pus la  pamant. Celalat doctor car se alfal afara intrfa peste cei doi in camera unde se aflau cabinele cu dusuri si se pregeti sa atatce dar Michael il lovi de caeva ori cu pumnii si picoarele dupa carfe il dobora.Se apleca spre cel care era la pamant ii lua cardul de acces si il intreba:
In cat timp va fi lansata racherta cu bacteria.Nu auzi nici un raspuns dupa care se pregati sa l  electrocuteze pe doctor cand acesta iii spuse :
In 40 de minute racheta va fi lasata nimerni nu o poate opri in afara de Winston el stie cum sa o opreasca.Michael se ridica si o lua la fuga spre laborator introduce cardul sa se deschida usa dupa care intra si l vazu pe Winston s pe vicepresedinte in laborator inchinand un pahar de sapmanie.

Domnule detecti ati venit sa participate la spectacol nu mai puteti face nimic mai avem 30 de minute pana se va lansa racheta si nimeni nu ma va opri sa devin stapanul lumii nu I asa Winston si se indreptara sa l atace pe Michael.Vicepresedintele in tinerte a fost bun luptator de judo si nu I era greu la varsta de 50 de ani s a mai lanseze inca o victorie. Winston insa lupyta ca un puzsti de 10 an. I a fost usor lui Michael sa l doboare la pamant pe Winston dar adversarul lui era insa mai puternic. A ramas sa se lupte cu vicepresedintele care il lovi in stomac pe Michael dupa care acesta se incovoie dar isi reveni si dadu adversarului un pumn in fata dupa care vicepresedintele scoase din gheta un cutit.Se luptara si in cele din urma Michaerl reusi sa I ia cutitul  vicepresedintelui dar il scapa  si  se indreptara amandoi spre cutit iar Michael in cele din urma reusi sa l ia si I l infipse in inima vicepreserdintelui care  a cazut mort la pamant.Se ridica il lua pe Winston si l intreba cum se dezacvtiveraza racheta iar acest pe jumatate constient  ii ranji si Michael ii puse cutitul la beregata si atunci Winston iubitul priten si dusman cel care impreuna cu vicepresedintele au recunoscut ca l au asasinat pe George Newton  I a dat lui Michaelcodul de dezactivare. Mai erau cinci minute pana la lansarea rachetei. Michael introduce codul care in cele din urma a dezactivat racheta.

Slava cerului spuse Michael si se grabi sa ajunga in celalalt labortator sa vorbeasca cu Sarah Fraser.

Ajuns in laborator o vazu pe Sarah care scria ceva la calculator si  o striga;

Sarah cat ma bucur sa te vad din nou am crezut ca o sa ajung prea tarziu.

Dar parca tu trebuia sa fii in Quebec s au la New York pentru investigatii.

Si atunci Michael ii povesti depsre racheta si vicepresedinte si cum l a legat pe Wuinston de o bara n laboratorul secret. I a povestit si cine l a omorat pe cel care l a asasinat pe George Newton si in cele din urma Sarah s a ridicat in picoare si I a zis:
In timpul in carfe tu ai stat jos in acea cusca noi am reusit sa gasim antivirusul pe care l am cautat atata timp iar bacteri carfe maieste numita si virusul paianjen a fost introdusa de insusi oamenii lui Winston si a vicepresedintelui. Ne am informat prin politie despre trecutul cel mai secret al lor in urma cu doua zile si sincera sa fiu nu I am mai vazut pe cei doi au fost in tot acest timp in laboratorul secret unde te au sechestrat pe tine si incercau sa lanseze virusul paianjen pentru p[rostia lor. Imagineaza ti ca viceprsedintele nu s a gandit decat la faptul ca va devein stapanul lumii si defgapty si el urma sa fie victim ca toti celilati. Winston pentru bani si ar vinde si sufletul.

Cazurile sunt rezolvate vom reusi sa stabilim situatia incare ne aflam acum toti cei care au fost internati vor fi eliberati iar animalele marine vor reusi sa si ureze cursul vietiii lor la fel si pestii vor putea fi din nou buni de mancat

Michael a mers la familia Newton pentru a o anunta pe vaduva Newton despre cine a fost cel care I a omora\t sotul. Dupa un an de zile in Quebec Michael dadea sa ocoleasca cu masina o strada cand din partea cealalta a venit o alta masina care se cam grabea si mai avea putin si se ciocnea. A oprit si masina cealalta s a oprit si a mers sa I atraga atentia dar cand a vazut ciner iese din masina nu I venea sa creada era Sarah cercetatoare care se grabi s I trimita un zambet innocent ca sic and ar vrea sa scape de inca o amenda.

Buna dimineata Sarah nu ma mai tii minte sunt eu Michael Pearson cel care a fost cu tine pe vasul Solitude.

A da imi amintesc spuse Sara si il saruta pe amandoi obrajii dupa care iii spuse:

Sunt aici cu ceva cercetari de ale mele dar ma bucur sa te vad .Voi mai sta inca o saptamana.

Michael nu putea sa nu se gandeasca ce frumusete de fata vede in fata lui si oricum inca de pe as vroia sa o invite in oras la cina o cam placea.

Pai in acest caz ai putea sa mi accepti invitatia la cina deseara la restaurantul Royals e specific Canadian o sa ti placa este unul dintre cele mai selecte restaurant din oras. spuse Michael.

Cu cea mai mare placerwe ne vom intalni acolo voi lua un taxi stau la un hotel din central orasului voi veni la 20 deseara.

Perfect si se despartira.

La ora 20 se intalnira in restaurant au cinat dupa care Michael a invitato la el acasa. Casa lui se afla la  marginea orasului o casa cu doua etaje din lemn care in interior era frumos mobilata cu un semineu in mijlocul sufrageriei si cu un tablou  reprezentand un peisaj marin.

Au desfacut o sticla de vin rosu pe care l au baut nereusind sa si ia odchii unul de la celalat si povestind despre diferite lucruri. In cele din urma seara s a incheiat printr un sarut urmat de mangaieri si pana in dormitorul lui Michael unde au facut dragoste si in cele din urma au adormit unul in bratele celuilalt. Dimineta Sarah a fost trezita\ cu ubn mic dejun bogat in fructe de padure cafea si paine prajita cu unt. A mancat dupa care Michael a conduso la hotel cu siguranta ca se vor mai intalni.In decur5sul saptamanii dup ace Sara ii spuse ca are un copil de 5 ani l a anuntat ca s a simtit cam ametita si a mers des la toaleta deoarece avea senzatii de voma si a facut si testul de srcina care a iesit pozitiv.

Vestea pe care a primit o Michael a fost foarte frumoasa si  el a intrebat odaca nu vrea sa se casatoreasca cu el. In doua luni au facut o nunta ca in basme si au trait fericiti in  Quebec unde s a mutat Sara cu baitul ei si acum asteapta cel de al doilea copil

De Diana Nicola