Un cântec adânc, ne-ntrerupt

Ce este viaţa?
Viaţa este privilegiul pe care n-il oferă Dumnezeu. Dar oamenii văd viaţa diferit. Aşa-s oamenii. Fiecare are viziunea sa. În acest caz, cel mai bun exemplu, n-il oferă sfatul următor: “Priveşte întotdeauna partea plină a paharului”. Dar nu toţi ţin cont de acest proverb.Majoritatea oamenilor spun că paharul este pe jumătate gol spre deodebire de puţinele persoane care spun că paharul este pe jumătate plin. Cu ceva timp în urmă, şi eu vedeam jumătatea goală a paharului, dar cu ajutorul puterii minţii, am reuşit “să cioplesc“ paharul, în aşa fel în cât să rămană plin cu apă. Prin acest mod am realizat că în viaţă trebuie să scap de lucrurile care mă împiedică să fiu fericit.

Viaţa este prea scurtă şi mult prea frumoasă pentru a traversa-o trist fară să mă bucur de minunăţiile pe care mi le oferă. Dar, după părerea mea, viaţa nu se sfârşeşte. Doar că, la un momentdat fiecare om este nevoit să spună “Adio!” lumii în care trăieşte pentru a-şi continua viaţa într-o cu totul altă lume, o lume fără probleme, o lume perfectă. Dar ne putem imagina cu este perfecţiunea? Nu cred.. Aşa că trebuie să mai aşteptăm şi când va veni timpul, vom vedea. Tot ce vreau să spun este că oamenii se tem prea tare de acel pas, numit “moarte”, pe care îl facem spre cealaltă lume. Viaţa nu se sfârşeşte niciodată.

Viaţa este ca un cântect adânc, ne-ntrerupt. De cele mai multe ori, credem că o parte din noi moare odată cu o dispariţia unei fiinţe iubite, dar ne înşelăm. Acea fiinţă şi-a câştigat un loc în inimile noastre, un loc ce nu poate fi înlocuit.
De multe ori oamenii sunt uitaţi după o scurta perioadă de timp. Şi singurele moduri prin care vor dăinui veşnic în sufletele noastre este arta. Doar prin creaţie oamenii nu vor fi uitaţi.
Totuşi, există o problemă mai mare decât efemeritatea: eşecurile vieţii. Fiecare om a avut parte de eşecuri în viaţă, care pe unii chiar i-a marcat şi i-a convins ca este imposibil să-şi îndeplinească visele. Eşecurile fac parte din viaţa fiecărui om şi tot ele ne-au ajutat să devenim ceea ce suntem acum.

Cele mai multe persoane care trec printr-un eşec, au intenţia de a renunţa. Verbul “a renunţa” nu este în vocabulrarul meu. Mereu voi încerca să ajung unde mi-am propus, şi să evoluez din stadiul în care cer ajutorul părinţilor pentru orice lucru mărunt. Animalele ne oferă cel mai bune exempe: când muşuroiul de furnici este distrus de vânt, acestea îl repară din nou şi din nou, de căte ori va fi nevoie. Un alt exemplu este acela oferit de păsări, când li se distruge cuibul şi ele “îşi pun ciocul la treabă” şi repară cuibul.
Toate aceste suişuri şi coborâşuri ne sunt oferite de viaţă şi formează un cântec complex, ce nu are sfârşit. Iar noi, tot ce trebuie să facem este să ne bucurăm de minunăţiile vieţii şi să reţinem că o poveste fără sfârşit este o poveste frără un final tragic.
De Curtamet Ixan