Reţeta
Reţeta, pentru baclava, nu-i complicată,
Este nevoie de-un baiat si de o fată,
Mai e nevoie, de-o bucatarie,
In care, el şi ea, singuri sa fie.
De zahăr e nevoie, cu-mprumut,
Gasit de voie-n dulcele sarut
Si mângâieri, mai trebuie, când il alintă.
Să nu uităm si cinci foi, de plăcinta.
Şi amândoi, de au, iar, chef de ducă,
Se foloseşte, uneori, în loc de nucă,
Iar cu săruturi, se amestecă, din plin.
Un lucru, nu uitaţi: parfumul fin.
Se pregateşte-aşadar, totul pe masă,
Sau poate, intr-un pat, găsit in casă,
Se pune, sigur, forma potrivită,
Dar nu uitaţi de nucă si…ispită.
De cinci ori, se repetă, procedura,
E necesar, sa iasă prajitura
Si foaie peste foaie, se va pune
Rog nu uitaţi de nucă, nu alune.
Iar dacă totu-i pregătit, în dormitor,
În loc de tava unsă si cuptor,
Se foloseste, zahăr, cât cuprinde
Şi fără grabă-ntregul pat, se-ntinde.
De repetaţi, reţeta, de cinci ori
Şi-ncep s-apară, la ferestre, zori,
E clar că baclavaua-i cu succes
Şi recomand s-o faceţi, cât mai des.
Fluture Florin
cons. juridic
Bucuresti