Din coasta lui Adam s-a născut a doua Eva

Eva stă iar îngândurată,sigur e pierdută printre amintiri,visează,se încruntă,priveşte în gol;ştie că o urmăresc,ştie ce gândesc…mă minte.
E aşa o copilă zurlie!Azi de exemplu mi-a spus că-i place, atunci când merge cu trenul,să stea cu spatele,în direcţia opusă în care acesta se îndreaptă, şi lângă geam, zicea ea că aşa vede mai bine trecutul,se uită în urmă,nu înainte.Ce gând straniu!M-a uimit! Offf…şi totuşi uite cât de mici i s-au făcut ochii,cum îşi muşcă buza ce tremură parcă de frig când toate se topesc afară…îi vine să plângă.Oare de ce?Ar fi în zadar să o întreb,căci ştiu că încă visează la o vară pierdută,la o mare albastră precum erau ochii lui.Întreaga ei fiinţă se defineşte prin acest din urmă “lui”.Ea simte nevoia să aparţină,să fie a cuiva.Se ridică şi străluceşte doar când din umbră o susţine un “el”.Suferă că nu a găsit unul pe măsură,unul care să o merite,aşa că se îneacă în amintiri.Dacă ar ştii că o iubesc,că o văd atât de frumoasă aşa îngândurată cum este acum,cu păcatul atârnându-i pe buze,poate nu s-ar mai gândi la el,poate l-ar uita.Ce gând stupid!Trezeşte-te Ela…tu te auzi?!Ce gând nebun!..ce straniu!
Oooo! Dar eu aş putea să o iubesc,să-i mângâi trupul,să-i împletesc părul,să-i sărut geana,căci ştiu cât de mult îi place.Uşor,apoi, aş îmbrăca-o în sărutări,aş încătuşa-o în braţele mele…aş vrea să o sărut,aş vrea atât de mult încât…
– Ţi-e frig?
– Nu!De ce?
– Tremuri…
Aş vrea să o sărut…să o ating…părul ei,mirosul pielii…mă înnebunesc
– Vrei să ne jucăm “Fazan”?e aşa plictisitor să călătoreşti cu trenul!
– Bine…începi tu…
– Un cuvânt oarecare?
– Da! Orice cuvânt…primul care-ţi trece prin minte.
– PASIUNE!
Atunci nu m-am mai putut abţine şi am sărutat-o!

De Maya B

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.5/10 (13 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +10 (from 12 votes)
Din coasta lui Adam s-a născut a doua Eva, 8.5 out of 10 based on 13 ratings
 • Bianca

  eu ma gandeam ca se numeste literatura ;))

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  • Smile

   Mai glumesc si eu, oricum ti-am dat cel mai lung comment de pana acum.

   Mai o gluma mai o critica literara, ne mai dezmotim fruntile

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 • Smile

  Salut, bine revenisi!

  Ai zis intr-un coment la un articol anterior ca vrei critici asa hai sa incep eu:

  – nu uita sa lasi un spatiu dupa semnele de punctuatie (dupa virgule, punct etc)

  – nuprea am inteles titlul, e ceva de genul ea e eva lui? si de ce a 2 -a Eva? Sau sunt de fapt 2 personaje feminine Ela si Eva si la sfarsit Ela o saruta pe Eva?

  – daca sunt 2 fete e extraordinar textul, pentru ca eu asta am inteles la a 4 a citire.

  Nu e extraordinar datorita fascinatiei pe care o au baietii cu fetele care se saruta (although it is pretty cool) ci pentru ca ai reusit intr-un text atat de scurt (concentrat) sa ai si elemente descriptive foarte bine structurate la inceput cat si un scurt dialog care se imbina ca gandurile personajelor dar si un punct culminant neasteptat si cu siguranta dorit de cititor.

  Ca sa nu mai zic ca ai introdus, in mod superb, tema lunii in context.

  Ai talent si sper sa-l folosti, sper sa scrii si sper sa scoti macar o carte. Mai ai mult de lucru pana acolo dar ai ce-ti trebuie, parerea mea.

  Articolul mi se pare mai bun decat cele pe care ni le-ai mai trimis ceea ce ma uimeste si ma bucura.

  Huge congrats! Huge!

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  • Bianca

   Multumesc mult!Da,in text e vorba despre doua fete,Ela si Eva.Eva e cea care in timpul calatoriei cu trenul se gandeste la trecutul ei legat de un baiat,iar Ela privind-o realizeaza ca are sentimente pentru ea si la final o saruta.Ideea titlului este ca nu Adam ramane cu Eva ci pentru aceasta din urma se naste din coasta barbatului o alta femeie.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
   • Smile

    Hehe pr0nache 😛

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)