…durere de femeie

      Sunt femeie şi consider că puterea sexului pe care îl reprezint este
aceea de a da viaţă , de a îngădui vremii rodul pântecului ei , de a
perpetua nemurirea.
     Ea este puterea mea preferată în raport cu orice altceva ce-ar putea
conferi măreţie sau victorii vremelnice.
      În rândurile ce urmează îngăduiţi-mi o confesiune,

                               durere de femeie

în duminica în care
îmi primenesc sânii
zodiile săltăreţe umblă
pe strada mare cu şosete rupte
le pândesc viclean miezul cu sâmburi
pe care îl ascund în servietele virgine
fără să fi atins abecedarul concepţiei

apoi nedumirită de soartă
mai alerg cu putere sfâşâiată
să adun lapte pentru o viaţă
neîncepută

urlă-mă timp
nu am încăperi
pentru comorile tale!

de Florina Stan

Related Blogs

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 7.3/10 (9 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 5 votes)
  ...durere de femeie , 7.3 out of 10 based on 9 ratings
  • Florina Stan

   Domnule Horia Criosteanu,
   intre timp cred ca ati si uitat de gustul daruit de muraturile inghesuite in borcane, iar de nu , poate insusi capul Domniei Voastre de geniu creator scos de la murat a procreat artere de semnificatii prin cuvinte. Nu de alta, dar cum sunteti cu doua sule si un ou este posibil ca experimentul sa fi avut si unele neajunsuri de balabaniti aiurea prin ani pe la usi inchise ca va sustineti propria filosofie a vietii.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  • Amalia

   De obicei, astfel de situatii sunt vina unui barbat egoist si a unei femei slabe. Dragostea nu inseamna sa-i iei celui iubit ceea ce i-ar da rost vietii. Iertare, dar cred ca femeile ar trebui sa invete ca nu exista barbat pe lumea asta sa merite sacrificiul unei vieti ,atunci cand el nu si-o sacrifica, ci aduna trofee.
   Poate gresesc, si-mi cer umila iertare daca este asa, dar eu asta am citit in aceste randuri sfasietor de triste.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 8.5/10 (2 votes cast)
   • Horia Criosteanu

    Mă gândeam să pun murături dar am renunţat;acreala ta coclită, datorată în mod cert lipsei de coclender, mă convinse, bre, că sunt inutile. Cu asemenea idei ieftine, sunt sigur că nici nu ai oferit satisfacţie unui bărbat dar nici nu ai primit! Pentru femei ca tine, Dumnezeu trebuia să îl fi creat pe om cu mine de aur şi diamante! Atunci , bărbatul ar fi fost bun, chiar dacă avea două sule şi un ou. Nu ai ce oferi şi eşti invidioasă iar asta ţi se pare FILOSOFIA VIEŢII…

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/10 (4 votes cast)
  • olariu elena

   Suntem copiii lui Dumnezeu! Toţi. Şi fiecăruia i-a oferit şansa de a se realiza prin dragoste faţa de semeni – Iubeşte pe aproapele tău ca pe tine însuţi, şi de Dumnezeu: să nu ai mai mulţi Dumnezeu şi să nu-ţi faci chip cioplit…Aşadar, distinsă Doamnă, Copiii sunt dar de la Dumnezeu. iar talentul domniei-voastre este harul cu care v-a binecuvântat Dumnezeu. Nu poţi avea totul. Dar, îl aveţi pe Dumnezeu în suflet care vă inspiră ceea ce nu poate face tot trăitorul acestei lumi. Încă ceva: nici eu nu am dat naştere unui copil. După cea de-a unsprezecea operaţie am realizat că de fapt nu suferinţa m-a adus aici : mai degraba Iubirea lui Dumnezeu care a voit – prin suferinţă, să nu mă murdăresc, pentru a nu fi nevoită să-mi spăl mâinile cu tot felul de ape…Mulţumiţi-i , aşadar bunului Dumnezeu că v-a dat acest mare dar: scrieţi! Vă îmbrăţişez cu drag şi, sunt convinsă, ca laptele matern al domniei-voastre este întreaga Înţelepciune ce-o aveţi.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
   • Florina Stan

    Mă înclin cu respect şi consideraţie în faţa cuvintelor dumneavoastre!Un semn de admiraţie în plus pentru gândurile adunate din viaţă şi din semnele cărţilor pe care le slujiţi şi le asimilaţi fiinţei!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
  • olariu elena

   Intr-adevar! La prima vedere, o intreaga filosifie in poemul DURERE DE FEMEIE. de fapt, poate gresesc, este o alegorie a vietii, laptele nefiind altceva decat intelepciunea cu care ne/a binecuvantat Dumnezeu – laptele MATERN, fara de care nu am putea dainui. Perpetuarea noastra pe pamant chiar daca are loc – pentru unii, cu siguranta rostul acesteia nu este ca pur si simplu sa traim pentru a manca ci, pentru a ne hrani si din punct de vedere spiritual. Rupt de la SANUL Mamei-creatii, de fapt este neputinta noastra de a ne corija ca urmare a greselilor proprii, de ce nu a inaintasilor nostri. Poate de aceea in sufletul autoarei URLA NEDUMERITA SI SFASIETOAREA durerea. ar trebui sa acriu poate un articol intreg, dar nu voiesc sa ocup spatiu mare cu ale mele ganduri si rostiri launtrice. O poezie, nu frumoasa, ci de suflet care ne lasa pe buze intrebarea Cum sa facem ca IUBIREA sa ne ocupe macar un sfert din viata. Sincer, si eu scriu poezie. Dar poezia aceasta m/a depasit. FELICITARI!!!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
   • Florina Stan

    Multumesc,doamnă Elena Olariu!Sufletul meu a primit cu bucurie sentimentele dezvăluite în rândurile dumneavoastră.Durerea mea este una reală,iar în textul pe care am îndrăznit să-l aştern privitorilor nu am făcut decât să deplâng neîmplinirea vieţii mele, aceea de a nu fi fost cu adevărat puternică asupra întunericului veşnic întrucât nu am copii.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/10 (0 votes cast)