Cel mai

“Cel mai” este un drum care in viata se va dovedi pana la urma necastigator. Citesti in Guinness Book: “omul cel mai… a fost x care a trait intre 1900-2000”. Si inafara de o trecatoare glorie, cu ce l-a ajutat pe ala? “Sic transit gloria mundi” – cat de repede trece gloria lumii – era un fenomen cunoscut de la romani, si valabil inclusiv pentru omul “Cel mai” din lume din acel moment: Cezar.

Fenomenul “Cel mai” indeamna la o efemera si lipsita de sens raportare la ceilalti, dand credit comparatiei relative in defavoarea comparatiei absolute fata de propria persoana. Plus ca “Cel mai” e relativ temporal, fiind valabil doar azi, fiindca maine poate apare unul “mai…”, totul fiind ca o roata pe care o invarteste un soarece ce alearga in interiorul ei.

Fericirea si multumirea unui om nu tin cont daca omul ala e “cel mai”, fiindca astea nu se pot demonstra in fata unei comisii inarmate cu rigla si cantarul pentru a masura. Interiorul sufletului omului nu poate fi masurat, si acesta este neglijat in favoarea exteriorului atat de superficial dar unde exista parerea celorlalti si recunoasterea “celui mai…”.

De Aurel

Related Blogs