Concurs literar noiembrie

Dragilor si dragelor am plăcerea să vă anunţ tema concursului de creaţie literară a lunii noiembrie: “Femeia de azi şi de mâine“.

Aşteptăm cu nerabdare să citim şi să ne uimiţi cu creaţiile voastre. După cum v-am obişnuit, pentru a vă înscrie în concurs trebuie să ne trimiteţi creaţia pe adresa noastră concurs@citesteasta.ro sau să folositi formularul de concurs.

Sigur ca avem si un nou premiu surpriză !

Spor la scris si succes!

Related Blogs

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 10.0/10 (12 votes cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: +10 (from 12 votes)
  Concurs literar noiembrie, 10.0 out of 10 based on 12 ratings
  • taneo

   scriu de pe adresa surorii mele dar sunt barbat,nah,aici ai gresit-o,se mai intampla!
   sincer,esti un tip caustic,stii multe,dar tot nu mostenesti pamantul,tre sa recunosti! ia aminte la smile:in viata cautam pacea,nu dreptatea!
   eu sunt zero,daca asa zici,nu ma deranjeaza

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
   • horia crios

    Ai citit lucrarile mele si nu pot, chiar de-ai vrea sa spui ca nu sunt bune. Niste scriitori, membri ai U.S.R., au constatat ca sunt foarte bune ! Antagonismul dintre parerile lor si parerea lui Smil are o explicatie; eu o stiu, cred ca ai intuit-o si tu spunandu-mi: ia aminte la Smil !
    O intrebare: ai afirmat ca in viata cautam pacea, nu dreptatea, asa este?
    O.K. In cazul acesta, admitand ca esti in litigiu cu un vecin si ca vecinul are dreptate, l-ai omori doar ca sa ai pace?! Sper ca vei avea bunavointa sa-mi raspunzi !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 6.0/10 (2 votes cast)
  • horia crios

   Dragă Tanezero, văd că eşti la curent cu viaţa sexuală a multora. Bravo, la urma urmei şi voaierismul este o plăcere, mai ales în combinaţia aleasă de matale ! Apreciez grija ta faţă de sexul frumos şi-ţi recomand să porţi cotiere, te vor proteja de rănile pe care le faci la cot …Este cunoscut faptul că pe mulţi i-ai înghiţit de vii, faima te-a precedat, ai ajuns notoriu, sinistru şi macabru !
   P.S Un drăcuşor îmi tot şopteşte că eşti fetiţă şi soră de cruce cu Lupul acela vestit. Aşa-i că te-am recunoscut?!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 4.7/10 (6 votes cast)
  • taneo

   avocatul diavolului?
   hm…se pare ca d-l horia crios isi traieste doar viata trupului,dar nici pe aceea bine deoarece NU CREDE IN CEEA CE TREBUIE
   sa ma fereasca Dumnezeu sa traiesc ce traieste dansul: neimplinirea la cel mai inalt nivel
   cat despre benet ori bleher,sunt tot doi ratati ca si horia,care au semanat vant si au cules furtuna in materie de femei iar acum e la un pas de a fi un…maniac
   asadar,PAZEA,femeilor,de acest tip de barbat!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
  • horia crios

   O anume asemănare a temei propuse cu un titlu vehiculat la amintita editură.Sunt sceptic şi nu cred în coincidenţe! Tot coincidenţă să fie că lucrarea mea a dispărut, pardon, nu mai este amintită nici la recente şi nici la populare?
   Mai este o coincidenţă, cea despre care am discutat şi luna trecută…
   Sunt dornic să aflu cât durează o coincidenţă deoarece, neexistând coincidenţe,
   nu există durată de timp a lor.Cu puţină insistenţă putem doar perpetua o anume stare, folositoare cuiva; persoană însemnată, nu dăm nume!
   Oricum s-ar prezenta situaţia , este bine că lumea scrie ; românul este poet, este şi frate bun cu codrul, are şapte vieţi in pieptu-i de aramă , ştie să se ploconească dar şi să ia şpagă…
   Doamne iartă-mă că m-am luat după gura lumii şi am folosit termenul cu incastru organic masculin …NCIDENŢĂ !

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 4.0/10 (4 votes cast)
   • Smile

    Maestre, cu totii suntem un pic nebuni si paranoici, important e sa nu exageram. Lucrarea ta nu a disparut de nicaieri ci pur si simplu a fost detronata pe de o parte la articole recente, sectiune care figureaza (si se modifica automat) ultimele 10 articole publicate pe site-ul nostru si de cealalta parte la articole populare, sectiune care iarasi se modifica automat in functie de cate vizualizari a avut fiecare articol.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 10.0/10 (4 votes cast)
    • horia crios

     Oare cum zicea Eminescu?!
     Nu spera cand vezi miseii
     La izbanda facand punte-
     Te-or intrece nataraii
     Chiar de-ai fi cu…stea in frunte !
     Haideti s-o lasam balta ! au fost lucrari mai vechi si mai slabe decat a mea care figureaza acolo unde puteam figura si eu. Se mentine in continuare acea bizarerie despre care mi-ai spus ca trebuia sa-ti dau un mail deoarece ar putea sa fie vina PTTR . Povesti mai tari decat povestirile lui HOFFMANN.
     Probabil ai dorit sa-mi spui ca trebuia sa-ti dau nu un mail ci un miel dar asta isca intrebari si nu avem chef de asa ceva . Glumesc, nu am decat oi…Oi, Oi. Oi , grea e viata pe la voi!

     VA:F [1.9.22_1171]
     Rating: 4.5/10 (4 votes cast)
     • Smile

      Tu ai dreptate si le stii pe toate, eu am pace.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
      • horia crios

       Nu, nimeni nu le stie pe toate iar pacea, ei bine, pacea se apara cu arma in mana ! Mi-as dori tare mult sa cunosc etnia celor care nu au realizat ce inseamna sa fii la trei mii sau cinci mii de km si sa auzi glasul celei mai dragi fiinte:mama ! Si asta fiind prizonier…Unde este patriotismul ?!

       VA:F [1.9.22_1171]
       Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  • horia crios

   IA TE UITA, AVOCATUL DIAVOLULUI UNDE ERA! PAI BINE BRE, M.BLECHER SI H. BENET SA FIE OARE DE ACORD CU TREABA ASTA?!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 4.0/10 (5 votes cast)
   • Smile

    Cine e avocatul diavolului si de ce? Impartaseste si noua din cunoasterea ta si explica-ne ce e cu M.BLECHER SI H. BENET.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
  • Sabina Taran

   Dragilor si… dragelor?! Dragelor, ca atare, nu exista. Si pentru masculin, si pentru feminin e… dragi (baieti dragi, fete dragi). Nu spunem: fete drage!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 6.0/10 (4 votes cast)
   • Smile

    Draga Sabina, (am zis bine?)

    Deacord cu tine insa chestiunea este totuşi mai complicată. Abaterile trebuie înţelese înainte de a fi combătute: cum se ştie, de multe ori ele provin din alte necesităţi ale comunicării decât raţionalitatea şi sistematicitatea.

    In cazul de fata am dorit a crea o punte de comunicare ce permite a ne adresa si a stabili un anumit grad de apropiere intre noi si cititorii nostri indiferent de sex.

    Stiu ca voiai sa ne ajuti dar cateodata hipercorectitudinea, creaza in opinia mea, minti inchise. Nu zic ca asta s-a intamplat in cazul de fata.

    Aici pe citesteasta.ro ne place sa credem ca trecem de barierele si rigoarea formalismului ca sa putem aprecia cu prioritate continutul inainte de forma.

    Chiar si asa, multumim pentru interventie, eu personal am considerat-o invigoranta si ma bucur ca suntem vizitati de oameni culti, care cunosc si iubesc limba romana.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 8.0/10 (4 votes cast)
  • ANONIM

   Doamnă Caşcaval, citiţi SONATA KREUTZER şi apoi aruncaţi pietre în capul tinerei generaţii. Mai mult, până şi Eminescu a dat o definiţie femeii:…I-a zis femeii înger şi dracului femeie…Bărbatul este cel care, prin dorinţa de a aduce femeia la nivelul visurilor sale, a folosit-o drept MUZĂ . Naivitatea bărbatului nu se va atenua nici peste cinci mii de ani. În afară de aceasta, eu am făcut o descoperire :
   FEMEILE, CU CÂT SE ZAHARISESC MAI MULT CU ATÂT DEVIN MAI…ACRE.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
   • MarinEX

    acum chiar m-am suparat! fratilor,femeie inseamna o data EVA,apoi MARIA!
    Eva e cea care greseste,Maria cea care rascumpara!
    ganditi mai departe!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
  • Cașcaval Marilena

   Dragostea a fost „mâncată„ de „virușii„ vremurilor în care trăim. De ce ne mirăm că s-a schimbat firescul lucrurilor? Noi adulții, trăitori ai vremurilor trecute, poate știm semnificația cuvântului dragoste sau iubire de semeni… însă generația tânârâ…are alt sistem de valori! Ai punctat un aspect important al timpurilor actuale, felicitări!
   Marilena Cașcaval

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 6.0/10 (2 votes cast)
  • ANONIM

   Sigur, dar mulţi citesc Hxa drept…hexa ! Eu şi la maşină am tot HxA. Să fie păcatul meu şi fir întins !

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
  • ANONIM

   Smile, prietene, nu despre acel premiu este vorba ci despre valoarea în sine a lucrărilor, inclusiv despre mesajul lor. Sigur, premiul este un impuls dat, ca bonus, impulsului interior, e o recunoaştere a valorii celui ce scrie, pictează,inventează, etc. etc.
   După opinia mea, pentru rafinamentul frazei şi buna cunoaştere a societăţii, premiul i l-aş da lui Oscar Wilde. Despre Eminescu nu spun nimic deoarece nu avem nici timpul necesar şi nici momentul bine ales n-ar fi.
   P.S. Dacă Eminescu vă trimite manuscrise, nu văd de ce nu l-aţi premia!
   Intrebare:Dacă mai concurez cu vreo lucrare, la apreciera valorii acesteia îşi face cumva loc şi mica noastră discuţie oarecum contradictorie?

   Ştii, toţi spun: ce actual este Caragiale! Oare de ce nu spun că românii nu s-au schimbat nici în bine şi nici în rău, tocmai asta făcându-l pe Caragiale actual?! Ar fi o temă pentru un eventual răspuns.
   Cu bine şi…mai vorbim,
   Hxa Capricorn

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
   • Smile

    @Hxa Capricorn: discutia noasta de aici nu va avea niciun impact negativ pentru viitoarele lucrari pe care le vei trimite. Eu chiar ma bucur ca mai apar si puncte de vedere contrare. Diamantele sunt slefuite de forte contrare si cred ca e la fel si cu opiniile si parerile. Asa ca profit de ocazia asta ca sa-ti multumesc, nu faci decat sa slefuiesti viitoare diamante.

    Am primit pasiunea ta pentru literatura, cu totii o avem si vom continua sa premiem in fiecare luna acea opera care ne-a atins, ne-a miscat si ne-a inspirat cel mai mult. Astea sunt posibilitatile de acum. Nu inseamna ca operele care nu au castigat sunt mai prejos.

    Nu suntem ilustri critici literari ca sa ne permitem a cataloga un text ca literatura buna sau proasta ci repet, in umila noastra opinie, desemnam castigator acel text care ne-a atins, ne-a miscat si ne-a inspirat cel mai mult.

    PS: daca tot te semnezi Hxa Capricorn nu mai are rost sa treci la nume Anonim 🙂

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
  • ANONIM

   Interesantă peudoconfruntarea de opinii dintre SMILE şi MARINEX, doar că este un artificiu. Au fost cazuri când aceeaşi persoană a luat premiul de două ori, consecutiv. Nu pot să cred că acolo, în redacţie, se merge pe principiul NU ŞTIE STÂNGA CE FACE DREAPTA. În privinţa premiului câştigat de mine aflaţi că nici până azi nu l-am primit! Probabil s-a volatilizat…
   Ştiu că de-acum încolo şi dacă-mi dictează Balzac, Galsworthy, Oscar Wilde şi Eschil, eu nu voi fi luat în considerare cu lucrările mele dar aşa-i la noi, în România: Cum se ridică unul, cum sar o sută să-i dea la cap! Să aveţi cu toţii o zi bună , Hxa Capricorn

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
   • Smile

    Puteai sa ne dai un e-mail in legatura cu premiul ca sa stim si noi ce si cum. S-au mai “volatilizat” niste premii prin posta romana asa ca n-ai fi singurul. Ne interesam si retrimitem premiul.

    Cat despre nemultumirea ta ca nu ai castigat din nou… as propune respectuos un exercitiu de imaginatie: daca ar participa la un concurs literar Balzac, Galsworthy, Oscar Wilde şi Eschil cu o singura opera si ai avea de desemnat un singur castigator, cui ai acorda distinctia?

    Realizez din ce-mi spui tu acum ca ar trebui sa nu mai facem concurs ci sa-l premiem in fiecare luna pe Eminescu, acolo lucrurile sunt clare, nu poate fi nimeni mai bun ca el.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
  • anca

   Denisa, NU! Ma provoci sa particip la acest concurs si sa dovedesc ca nu e asa

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
  • denisa

   dar ce tema ati ales! nu e ok tema
   ce poti zice despre femei mare lucru? toata suflarea stie ca femeia e un animal care traieste la casa barbatului si se hraneste cu zilele lui fripte

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 2.0/10 (2 votes cast)
   • Smile

    Eu am auzit ca femeia de azi mananca numai sushi si bea doar apa de izvor pasteurizata,

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
  • Elena Vizir

   Trebuie să recunosc că tot răul e spre bine! Dacă ar fi fost respectată “ora la care răsare soarele”, nu se năştea comentariul-poezie de mai sus (apropo, după ce vi l-am trimis, l-am mai “pieptănat” un pic). Tot voi, cei de la cârma navei citeşteasta.ro, m-aţi provocat să scriu şi “Puterea mea preferată”. Sunteţi nişte provocatori în sensul bun al cuvântului şi vă mulţumesc pentru că existaţi!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
  • Elena Vizir

   ORA LA CARE RĂSARE SOARELE
   (sau În loc de comentariu)

   …De multe ori, înserarea
   ca şi răsăritul de soare,
   este lăsată să se desfăşoare
   cu cea mai mare încetineală –
   până îşi varsă ultimul strop de cerneală
   peste peisajul ce moare…
   Iar noaptea… noaptea uneori se lungeşte
   până devine cât trei
   şi, vrei sau nu vrei,
   pentru că stai scufundat în negreaţă,
   ţi se-nnegreşte
   orice speranţă de viaţă.
   …Voi mai ajunge, oare, vreodată,
   să trăiesc şi eu o dimineaţă
   în care va fi respectată
   ora la care răsare soarele?

   …Ora la care răsare soarele
   a fost din nou amânată.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
   • Smile

    Draga Elena, soarele rasare pentru toata lumea, dupa legi universale aproape perfecte. Noi cei de aici de pe citesteasta.ro gravitam in jurul creatiei literare dar suntem departe de a fi perfecti. Totusi primim cu drag orice critica, suparare sau sugestie constructiva pe adresa noastra deja cunoscuta – concurs[at]citesteasta.ro . Totodata iti multumim pentru interesul tau pentru creatie literara si pentru contributiile tale la comunitatea noastra.

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 10.0/10 (1 vote cast)