Cheia Sol din alt Univers

Era o zi de vara , soarele stralucea puternic in curtea casei bunicilor mei. Insa caldura era foarte suportabila , nu tipic unei zile normale de vara. Imi amintesc ca imi aranjam scaunul din sufragerie, camera ce avea iesire directa in curte, probabil doar ce ajunsesem acolo si ma pregateam sa deschid calculatorul personal.

In timp ce ascultam muzica sau testam o noua melodie, nu imi amintesc clar de ce aveam winamp pornit, observ o functie a programului care afisa in timp real ce cheie sonora se folosea. Ce era ciudat, insa, eu nu auzisem niciodata de aceasta functie, programul in mod normal nu o are, si cel mai important, nu imi amintesc sa o fi pornit. In timpul melodiei functia afisa difertite chei : Do, Re, Mi , Fa, Sol, etc., insa , in momentul in care opesc muzica, cheia afisata era: Sol. Ceea ce nu mi-am dat seama pe loc era ca aceasta cheie apartinea melodiei care se auzea de afara, insa , nu ii dadusem prea multa atentie. Mirat, ca functia inca mai afisa o cheie chiar si cand , credeam eu, era liniste totala, m-am decis sa pornesc o melodie de la o sursa externa, cum ar fi un casetofon, lucru ce l-am si facut. Cheia afisata s-a schimbat in mod instantaneu.

Programul se folosea de microfonul incorporat al calculatorului, insa o intrebare tot ramanea in mintea mea: De ce se afisa Sol cand era liniste totala ? Scurt timp dupa, aflasem si raspunsul. De afara se auzea muzica cantata la nai, asemanator stilului Zamfir, insa putin diferita, desi unele parti era exact ca ale lui.

Nu stiu cum am ajuns la aceasta decizie, insa dupa un scurt timp ma trezesc ca o camera de fotografiat in mana, incercand sa fac poza , lucru care n-am reusit sa-l fac, muzica la nai oprindu-se , iar cheia nu mai era afisata. Instantaneu simt o senzatie de mutare. Totul in camera era diferit asezat, apoi vad o poza cu bunicul mei si vecinul lui, in care observ ca strada pe care se afla casa avea diferite constructii. Dupa un timp aud ca in casa vecinului se aud voci, una din ele fiind recunoscuta imediat, era vocea prietenului meu din copilarie, Florin. L-am strigat sa ma asigur ca era el, si primesc si raspunsul imediat. Era el, nicio indoiala, ceea ce m-a facut sa cred ca am calatorit in timp deoarece Florin s-a mutat din acea casa cu foarte mult timp in urma. Dar de ce totul era diferit? In mod clar, asta nu a fost doar o simpla calatorie in timp.

Ma trezesc dimineata , totul era normal, camera era asezata cum trebuia, m-am gandit ca totul a fost un vis si am rasuflat usurat, pana cand de afara incepe sa se auda muzica la nai.

Gasesc camera de fotografiat si incep sa fac cateva poze. Observ ceva foarte straniu, toate pozele care le fac sunt diferite de realitate, apoi imi dau seama ca aparatul imi afisa in poze lucrurile cum erau din acea calatorie. Fara sa spun la nimeni decid sa ma duc iar in acel loc, despre care aveam si o teorie deja, sigur era un fel de univers paralel.

Reusesc sa recreez conditiile prin care am calatorit initial, si ajung in celalalt univers pentru a doua oara, insa de data asta, fratele meu si cu Florin erau cu mine. Iesim afara din casa, si vedem atatea cladiri diferite. Eu vad un fost coleg imbracat intr-un costum de doctor, apoi vad multe avioane zburand la doar cativa metri deasupra mea, avioane total diferite de ale noastre.

Totul ia o intorsatura spre rau si suntem nevoiti sa ne intoarcem in universul nostru, insa nu aveam calculatorul in casa, si nu stiam cum sa obtinem cheia Sol pentru a calatori inapoi. Deodata se aude muzica la nai, si observ cum poarta se deschide. Cele doua persoane intra, apoi ma arunc si eu, chiar inainte ca poarta sa se inchida pentru totdeauna.

de tigey