Trei oameni se știu doar doi câte doi

Dar ți-am auzit vocea.M-ai sunat,de pe numărul lui.Am răspuns,neștiind că am să te aud pe tine.O voce cam pițigăiată(nepotrivită cu imaginea pe care mi-o făcusem) care mă salută,mă intreabă pe un ton în aparență inocent,dar cu iz acuzator greu de trecut cu vederea,ce fac.Ce intrebare fără sens.Ca și răspunsul meu,stupid de-a dreptul:”bine,pe acasă”.Cred că în momentul acela creierul meu a făcut un mic scurtcircuit,o sinapsă s-a întrerupt și tot sângele mi s-a urcat la cap.Auzeam de parcă cineva îmi băgase vată în urechi.Știam cine ești,dar refuzam să cred.De aceea am întrebat ca o idioată cu cine vorbesc.Mi-ai confirmat ca ești..ea.
O serie de tăceri stânjenitoare în care cred că așteptai să-mi cer scuze.Greu de formulat într-o asemenea situație.

”Îmi pare rău ca ți l-am furat.”

Mi-a fost imposibil să o fac.Nu e ca și cum ți-aș fi furat…un covrig.Sau pixul preferat,ronțăit la un capăt,cu floricele pe el.Nu l-am..furat.O expresie complet nepotrivită pentru a te referi la un om.Nu de alta,dar nu l-am legat si băgat în portbagajul unei mașini sau în subsolul blocului,sub amenințarea pistolului;nu i-am spus să mă sărute.Nu l-am rugat să stea,dar am sperat că poate,cândva,va rămâne lângă mine.
La un moment dat ai spus că ești dezamăgită de mine și îmi venea să-ți zic că nu mă interesează deloc,din moment ce n-am încercat niciodată să-ți fiu pe plac.Am ținut cuvintele pentru mine.Mi se zbăteau în gură ca niște șerpi,dar știam ca nu am dreptul să te mușc.Mi se părea că-mi vorbești telegrafic,ca și cum unele cuvinte ricoșau din pavilionul urechii și se duceau..la naiba în praznic.
Mă ia cu greață când reconstitui ciudatul nostru dialog.La întrebările pe care mi le puneai îmi răspundeam mintal cu monologuri interminabile și incoerente cînd de pe buze de abia dacă se rostogoleau 2 cuvinte.Cu cât acest hibrid de discuție dintre înșelată si cea cu care erai înșelată se lungea,deveneam din ce în ce mai furioasă pe el,pe mine.
Dar altor doi indivizi ,mai puțin palpabili,aș fi vrut să le frâng gâturile. Cupidon care se joacă aruncând săgeți în stânga și în dreapta,iar Eros,dragul de el,ocupat să pună paie pe foc.Acesta din urmă se distrează teribil văzând doi oameni care nu ar trebui să fie împreună atrași unul de celălat.Le șoptește in ureche gesturi din ce în ce mai îndrăznețe,de la mâini pierdute in păr la sărutări pe gât.Când aude cuvântul ”interzis”, pe față îi apare un zâmbet aproape diavolesc.
Ce piesă dramatică,cu vechiul și de mult uzatul triunghi amoros. Naivă din fire,ajunsesem cumva la concluzia că povestea asta nu e ca celelalte.Un sistem de apărare precar și demn de milă,o scuză pentru adulter.Decisesem ca acesta să fie ultimul act.Respirația ta în telefon mă convingea că trebuie să închei,că sunt o joacă și nimic mai mult.Tăcerile îmi făceau capul să crape:

Ești doar cealaltă,ești doar cealaltă!

Vroiam să-ți spun că nu e adevărat,dar nici eu nu știam sigur.
De ce 9 luni ale tale sunt mai importante decât 14 zile ale mele?Unde stă scris că nu poți simți mult decât într-un timp la fel de lung?Minciuni!
Atunci când i-ai dat drumul,te-ai gândit că îl poți lua înapoi oricând.Nu aveai de unde să știi că o să mă întâlnească.Dar când ai aflat..te-ai decis subit că îl vrei înapoi.M-ai privit de sus,spunându-mi că te-ai gândit să-mi dai o șansă(câtă dărnicie!).Că doar sunt fată bună,dar îl iubești prea mult pentru a face asta.
270 de zile.14 zile.Prostii.
Mi-ai închis.Ai văzut că nu poți discuta cu mine.
Mă simțeam extenuată și nu-mi doream decât să dorm.Sub pătură am ajuns rapid la concluzia că e vina lui.Simplu.Indecizia lui era de vină.Faptul că nu știa dacă te vrea pe tine sau pe mine;punea in balanță cele 9 luni cu amărâtele de 14 zile,iar eu ieșeam mereu în dezavantaj.Până la urmă,eram o incertitudine,cu un mare potențial de a mă transforma în regret.Toate cuvintele spuse de el,de mine,o să se dizolve și n-o să însemne in final nimic.Știi,ca florile de gheață de pe geamuri.Frumoase,dar nu țin mult.Am închis ochii și ca la un ordin,am adormit.

–Ne-am cunoscut într-un bar.Da,romantic loc,nu?Mese de lemn,bănci de lemn,Godsmack dat tare pe fundal.Stăteam pe aceeași bancă,dar nu unul lângă altul.Aveam gâtul ars de tequila.Nu schimbasem nici o vorbă,erai cel mai tăcut;mi-ai dat la un moment dat să trag din țigara ta.Până când nu s-a eliberat locul dintre noi nici măcar nu ți-am privit chipul cu atenție.Să fiu sinceră,nici după.Semi-întunericul îți punea fața într-o lumină ciudată,iți făcea ochii să lucească;chiar dacă nu zâmbeai deloc,îmi erai simpatic.Erai trist,iubita ta se despărțise de tine.Nu vroiam decât să te țin de mână,simțeam impulsul de a te alina,deși te văzusem prima oară in acea noapte.M-ai strâns în brațe.M-ai strâns..în brațe..Și..–

Și au trecut câteva zeci de zile din momentul în care m-am trezit,buimacă și crezând că o să rămân ”fata aia cu care am fost 2 saptamani”.

Mă urăști.Nici acum mi-am cerut scuze.

E aprilie,iar eu incă am flori de gheață pe geam.
Cumva,povestea asta nu e ca celelalte.

De Urcan Sorina Georgia

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.3/10 (7 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)
Trei oameni se știu doar doi câte doi, 8.3 out of 10 based on 7 ratings
 • Trifoi Ecaterina

  Nu-mi dă nimic…
  Şi totuşi de-ar putea,
  O, de-ar putea să-mi dea ce nu-i cer incă
  Ar face dintr-un tău o mare-adâncă
  Şi din aba, splendidă catifea.

  Nu-i dau nimic…
  Dar dac-ar fi să-i dau
  Ce-aş vrea să-i dau si ce-ar putea să-mi ceară
  Aş face dintr-un om un semizeu,
  Dintr-o feştilă –as face curcubeu
  Şi-un diamant cu străluciri de stea polară.
  Ţi-aş da ce simţi că nu se poate-avea,
  Ţi-as da ce ştii că nu se poate cere,
  Ţi-aş da ce crezi că nici n-ar exista,
  Eternitatea vieţii efemere.

  Ţi-aş da luciditatea profeţiei,
  Ţi-aş da independenţa de destin,
  Tortura nopţilor de insomnie
  Când doruri ne-mplinite devin chin.
  Ţi-aş da perpetuarea în urmaşi,
  Ţi-aş da, prin ei, credinţa -n nemurire,
  Ţi-aş da prin tot ce-n urmă vrei sa laşi
  Rodirea ta multiplicată prin iubire.
  Ţi-aş da naivitatea tinereţii,
  Ţi-aş da entuziasmul de adult,
  Ţi-aş da întelepciunea bătrâneţii,
  Când tot ce-a fost va fi de la-nceput.
  Ţi-aş da credinţa-n altă existenţă,
  Ţi-aş da speranţă -n viaţa de apoi,
  Ţi-aş da narcotic dulcea somnolenţă,
  Când pragul morţii l-am păşi în doi.

  Nu-mi ceri nimic…
  Şi totuşi, dac-ai vrea,
  O, dac-ai vrea să-mi ceri ce nu-ţi dau încă,
  Ţi-aş da fiinţa si credinţa mea,
  Din om un prometeu aş înălţa,
  Înlănţuit de mine ca de stâncă.

  Nu-mi ceri nimic…
  Şi totuşi, dac-ai vrea,
  O, dac-ai vrea să-ţi dau ce nu-mi ceri încă,
  Lui Dumnezeu i-aş înălţa păgâna rugă
  Fă-l Doamne să îmi ceară şi să vrea!

  Sper sa observi cratimele pe care le-am pus si adaugarea lui “ vrei sa”, ca si inlaturarea lui “ti-aş da” de langa “tortura”. Ideea e ca trebuie, pe cat posibil, ca versurile care rimeaza sa aibe aceeasi masura de vers, acelasi nr de silabe. In felul asta suna mult mai frumos.
  Poezia mi se pare deosebit de frumoasa, rar, foarte rar citesc intr-adevar o poezie buna, in care exista rima, coerenta, ritm.
  Te incurajez sa scrii in continuare. Sper sa tii cont de sfaturile mele si sa nu te superi pt. ca mi-am permis sa iti modific textul.
  O intrebare: nu am inteles “ar face dintr-un tau”, la ce te referi? La fel cu “ si din aba”

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 • Sorina

  Multumesc foarte mult pentru apreciere.:) Aveam emotii in legatura cu textul,este primul pe care il postez si ma intrebam sincer daca o sa placa cuiva.Mai ales ca citind din operele inscrise in concurs,nu ma simteam deloc in tema.Desi initial il scrisesem doar pentru mine,am decis sa postez gandindu-ma sa aduc in lumina si partea mai putin dulce a erosului;cea lipsita de exprimarile idilice si pasiunea dusa pana la erotism.Iubirea..in trei.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
 • Ana

  Sorina, scrierea ta este una speciala. Transmite,asa cum trebuie, sentimente puternice si cuvintele folosite sunt alese in cea mai desavarsita maniera.
  Incepand cu pasajul “270 zile…” si pana la “….am adormit”, cand descrii mai bine situatia, textul se pierde putin in detalii, dar in mare parte mi-a placut. Desigur, asta e parerea unei simple cititoare.
  Desi vorbesti foarte putin de Eros, eu una am ramas cu imaginea lui in minte, o imagine originala chiar,diferita de ce am citit pana acum pe acest site:)
  Exista putin mister printre randuri, dar cititorul (cel putin in cazul meu) poate ramane cu o schema clara in minte in leg. cu ce vrei sa exprimi, sa transmiti.
  Te felicit si te incurajez pt. urmatorul concurs, cel din mai:)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 10.0/10 (1 vote cast)