MARTIN LUTHER KING-personalitatea care mi-a marcat viața

      Probabil vă întrebați : de ce ? De ce l-am ales pe M.L.King ca modelul meu ? El m-a inspirat prin actele făcute spre binele omenirii , fapte cu care eu sunt de acord .

        E adevărat : fie alb , fie negru , fie tânăr , fie bătrân , fie femeie , fie bărbat , toți avem aceleași drepturi : dreptul la educație , dreptul la sănătate , dreptul la respect , dreptul la fericire.

Imaginați-vă un om simplu , plin de curaj si vise : * I have a dream* a spus el  intr-un discurs în fața a mii de oameni de culoare , făcându-i să realizeze că sunt nedreptățiți și că trebuie să lupte împotriva discriminării rasiale !

Îl admir , deoarece a avut curajul de a ieși din anonimat , de a se împotrivi rasiștilor și de a lupta pentru drepturile cuvenite , pentru libertate , deși știa că vor fi mulți ce vor încerca să îl impiedice în acțiunile sale.

M.L.King reprezintă un model pentru mine , deoarece a luptat împotriva sărăciei , precum și a opririi războiului din Vietnam . A avut  un suflet mare , plin de curaj și astfel a făcut acte mărețe , spre binele omenirii , chiar dacă și-a pus și viața în pericol!

viata e un dar pe care nu trebuie sa-l irosesti

Așa trebuie să fie un model pe care să-l urmăm în viață!

De CÎȘLEANU Roxana