Interviu cu castigatorul lunii septembrie

Bianca, autoarea operei “207“, castigatoare concursului din luna septembrie a avut placerea sa ne raspunda la cateva intrebari, iata ce a avut de zis:

Numele, locul nasterii si data nasterii?

Hey! Numele meu este Roman Bianca – Maria, sunt născută în miezul toamnei, pe 16 octombrie 1995; de când mă știu locuiesc în Nehoiu, micul, dar minunatul orășel de la subcurbura Carpaților a județului Buzău.

Cu ce te ocupi? Poti sa faci te rog o scurta prezentare a ta?

Sunt elevă în an terminal la Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” din Nehoiu, în concluzie mă ocup momentan cu pregătirea pentru examenul de Bacalaureat. Sunt o persoană diferită pentru oricine mă cunoaște: dură și arogantă pentru unii, copilăroasă și amuzantă pentru alții. Îmi place să-mi exprim punctul de vedere și nu renunț ușor la obiectivele mele. Nu am pasiuni mai mari decât teatrul și literatura; găsesc artă în partea întunecată a lucrurilor.

Bianca Roman Castigatoare Lunii Septembrie

Bianca Roman Castigatoare Lunii Septembrie

Te-ai gandit ca o sa castigi?

Nu mă gândeam că voi câștiga; aveam doar speranța. Am descoperit acest site în urmă cu aproape 2 ani și am participat ori de câte ori am găsit timp și inspirație. Ca mai toate lucrările mele (nu le pot numi opere, aș comite un sacrilegiu), “207” a fost creată din muzică. Linia melodică naște sentimentele pe care mai apoi le aștern pe hârtie. De asemenea, mi-a plăcut și tema în mod deosebit.

Care crezi ca e cel mai tare autor literar din toate timpurile si care e ultima carte citita?

Fiecare autor e deosebit în felul său. Eu am afinitate pentru romantici și simboliști, însă o apreciez pe J.K. Rowling pentru că mi-a înfrumusețat copilăria datorită fascinantei lumii a lui Harry Potter; autoarea și personajele sale mă inspiră totodată. Ultima carte citită este volumul al II lea din “Istoria românilor” de Constantin C. Giurescu; după cum spuneam, mă pregătesc asiduu pentru Bac.

Evenimentul/intamplarea care te-a marcat cel mai mult de cand te stii tu?

Sunt destul de sensibilă. Mă marchează într-o anumită măsură cam tot ce mi se întâmplă. Nu aș putea aminti un eveniment anume, poate peste câțiva ani, după ce mă va mai “căli” puțin viața.

Poti sa calatoresti oriunde sau oricand, care ar fi destinatia ideala ?

Ei bine, întotdeauna mi-am dorit să ajung la Hogwarts :)). Aș vrea de asemenea să-mi împlinesc “visul american”. Deja mă imaginez cufundându-mi picioarele în oceanul Pacific, pe tărmurile Californiei.

Ce ai schimba la lumea de azi daca ai avea puterea sa o faci ?

Nu vreau să schimb lumea. Fiecare dintre noi are propria lume pe care o poate modela oricum dorește. Eu pe a mea vreau s-o las exact așa cum este. 

Avem o noua rubrica pe site se cheama “Casa de cultura”, e ceva pentru noi tinerii sa ne mai aducem aminte niste valori adevarate. Despre ce te-ar interesa sa citesti acolo?

Poate niște lecții despre îmbinarea rațiunii cu inima. Tinerii de azi se lasă ghidați fie de una, fie de cealaltă. Trebuie să învețe să le folosească pe ambele.

Esti deja celebra, ai vreo vorba de duh sau un indemn pentru fanii tai sau poate o imagine cheie, o metafora care sa iti defineasca stilul?

Celebritate? Fani? Nici chiar așa. Sunt la început de drum, nu am un stil propriu. Scriu ce simt. Inima dictează, mintea cioplește cuvântul și obligă mâna să scrie. Nu aș vrea să le spun oamenilor decât să fie blânzi ca mieii, dar înțelepți ca șerpii, să gândească de 10 ori și să vorbească o dată și să nu uite că nimic nu e ceea ce pare.

Daca ar fi sa te caracterizezi printr-un citat, care ar fi acela?

“Cel ce e fără de păcat s-arunce primul piatra.” (Ioan, 8;7) Mă infiorez când îmi amintesc acest verset; mă face să tac atunci când sunt pe cale să judec. 

Vrei sa mai adaugi ceva ?

Vă apreciez pe voi, cei din umbră, pentru inițiativa voastră; o pagină dedicată creațiilor literare ale oamenilor obișnuiți este exact ce trebuia. Pace!

 

Multumim Bianca pentru cuvintele calde si te asteptam oricand cu noi creatii.

Am vazut ce a avut de spus castigatoare voi ce parere aveti ? Cum vi se par temele ce ati vrea sa vedeti in plus pe site?