Interviu cu castigatorul lunii noiembrie

IMG_20131205_142844

 

Popa Alexandru Emanuel din Vaslui, nascut la data 14.12.1989 este castigatorul concursului nostru din luna noiembrie cu tema “Plimbare prin Eternitate” cu opera – Jurnal

Cu ce te ocupi? Scurta descriere
Sunt gestionar la un depozit de piese auto, imi place in timpul liber sa citesc, sa ma uit la fotbal, sa joc jocuri video. Sunt foarte critic (cu mine, cu altii) si coleric. Sunt incapatanat si mai tot timpul traiesc la limita. Asa se face ca momentele de triumf, darzenie, competenta, succes se amesteca foarte mult si foarte bine cu momentele de neagra depresie.

Te-ai gandit ca o sa castigi?
Sincer? Da.

Cum ai aflat de noi? Ce te-a indemnat sa scrii articolul?
Prin google. Am scris ,,Concursuri literare pentru amatori” si am dat de voi. Am participat de cateva ori iar acum e prima data cand sunt pe podium. De fapt, e prima data cand primesc premiul I la orice. Cat despre articol, era scris acum ceva vreme si l-am publicat asa… la intamplare. Abia dupa ce l-am postat pe site mi-am dat seama cat de bine se potriveste cu tema aleasa pentru concurs.

Cel mai mare autor, ultima carte citita?
Sunt foarte multi autori buni, carti extraordinare. Totul depinde de gust, astazi valoarea se masoara prin : ,, Imi place sau nu” deci autorul care imi place cel mai mult e Lev Tolstoi. Majoritatea clasicilor au cate un titlul ce le marcheaza opera: Karl May – Winnetou; Henryk Sienkiewicz – Quo Vadis; Victor Hugo – Mizerabilii etc, la Lev Tolstoi sunt doua titluri ce cu greu pot fi diferentiate ca valoare: ,,Razboi si Pace” si ,,Anna Karenina”. Ultima carte citita? – ,,Viata lui Pi” de Yann Martel.

Eveniment notabil
As vrea sa va spun dar apoi ar trebui sa va ucid asa ca …. mai bine nu. Dar cred ca e ziua cand am realizat ca exista Dumnezeu si e real. Si de atunci cred cu tarie in El.

Poti sa calatoresti oriunde sau oricand, care ar fi destinatia ideala ?
Nu stiu. Unde e cald si bine din toate punctele de vedere..

Ce ai schimba la lumea de azi daca ai avea puterea sa o faci ?
Prostia. As face oamenii mai destepti. Pentru unii nu e de ajuns sa citesti o carte. Si poate mai neconventionali. Prea suntem legati de cutume si reguli.

Avem o noua rubrica pe site se cheama “Casa de cultura”, e ceva pentru noi tinerii sa ne mai aducem aminte niste valori adevarate. Despre ce te-ar interesa sa citesti acolo?
Era un proiect o data ce se chema ,,Mari Romani” cred ca ar fi interesant sa vad o continuare detaliata acolo. Cu mari personalitati roamanesti, realizarile lor, voturi, pareri etc.

Esti deja celebru, ai vreo vorba de duh sau un indemn pentru fanii tai sau poate o imagine cheie, o metafora care sa iti defineasca stilul?
Nu, nu sunt deja celebru, o vorba de duh cred ca ar fi: ,,Nu crede, cerceteaza, pentru ca nimic nu e ceea ce pare”.

Daca ar fi sa te caracterizezi printr-un citat, care ar fi acela?
,,Nu conteaza cat de greu e urcusul cat privelistea de sus”

Vrei sa mai adaugi ceva ?
Multumesc pentru ca m-ati ales si premiat. Multumesc pentru voturi si note.

 

Asta a avut de zis si ii multumim si noi lui Alexandru pentru interviu

Va invitam sa va exprimati simpatia sau nemultumirile in rubrica de comentarii – ce ti-a placut ce nu ti-a placut si mai ales ce putem imbunatati.