Cred in Mos Craciun

Afara ninge.Parca si zapadasau fulgii au miros de tamaie.Intri in biserica.Drumul e anevoios.Pasii lasa urme .Batranii ajung greu.Clopotele se aud de departe.
Cozonaci,colindeti,prajituri,vin primenesc slujba de sarbatoare.Oamennii se inchina.Vocile preotilor razbat dincolo de peretii grosi.La mijlocul slujbei, ca intr-o mare taina usa se deschide larg.Intra Mos Craciun.Da binete la lume,indreptandu-se spre altar.Are sacul plin. Asculta cu atentie.Se inchina.E salutat de preoti.Final de slujba.Credinciosii primesc bucate sfintitepe fondul cald al colindelor.Pe scaunele sfinte Mos Craciun se aseaza alaturi de preotul in varsta.Sacul il are gol.Cadourile le-a impartit cu aromele.Mos Craciun catre preot:E greu, foarte greu sa fii Mos Craciun.Cel mai greu de multumit sunt persoanele mature,parintii.
Preotul:Ei da la mine de obicei vin persoanele in varsta. Mai vin si copii,ei imi povestesc despre dumneata-cum vii,ii asculti ,vorbesti cu ei si le promiti ca te intorci. Cel mai mult le place ca le aduci ce vor,adica le indeplinesti dorinte.Batranii nu cred in Mos Craciun. Unii spun ca nu l-au vazut niciodata.Si fac rau ca nu cred in Mos Craciun
De Luminita Cojoaca