Ce înseamnă magia fară puțină credință

Magia, mulți nu cred în ea , mulți o consideră ca fiind ceva ce aparține răului dar puțini sunt cei care chiar cred în ea . Uneori este lucrul care ne lipsește cel mai mult , atunci în noptiile târzii de iarnă când asculți focul și privești uimită cum albii fulgi de zăpada se așază dansând pe stradă acoperind pământul în pufoasă păturică , dacă acolo nu e magie , atunci unde ?!

Magia o găsim peste tot , avem nevoie de puțină imaginație doar ca să pornim magia . Știi zilele ploioase de vară când soarele se luptă să iasă printre stropii care abea ce au ajuns să sature pământul , doar privestele atent lupta , privește cum soarele înarmat cu raze încearcă să biruie stropi reci dar nu iese biruitor mereu ci doar încălzește ploaia , ai văzut cum stropi se împletesc și alunecă ușor , cum  dansează pentru a salva pământul uscat de atâta arșița doar că uneori și soarele iese invigator și atunci . . . atunci apre curcubeul , ce ar putea fii mai magic de atât mai ales că se spune că la capătului fiecăruia se află oala cu aur , alții chiar cred că acolo este un unicorn și în timp ce privești uimit cum culorile pictează bolta albastră mai curată acum ca niciodată a cerului , cum nu ai putea să crezi în magie atunci ?!

Dacă ajungi să vezi cum cascadă își pierde lacrimiile furate de vântul rece , cum aleargă fără putere și sunt omorâte într-un final în aceea balata înfiorătoare de albastru  și tot nu crezi că este  magie ce este atunci ?

Cred că magia este atunci când ești cu „acel cineva” și din ochii lui sau ai ei ies scântei , când privirile voastre se întâlnesc pe furiș pentru a creea magia când mâinile voastre se împreunează în așa fel în cât crezi că au fost făcute să se potrivească la fix , când stați împreună o oră și timpul se oprește simți că ai stat o veșnicie dar și că ai stat prea puțin , ei bine ce se întâmplă acolo e ceva magic și unic ceva ce vine din voi !

Deschide ochi și privește unviversul și stele , privește totul cu puțină mai multă credința, î

unnamed

ncredere și ai să vezi magia în lumina luni care se sparge reflectând văzduhul și pădurile care tind să se înalte spre cer pentru a pleca de pe pământ dintre noi muritori care am pierdut magia . . .

Ce cred eu despre magie . . .  pot să spun că magia e în mine o simt , privesc un pic lucrurile altfel și văd magia, ceva ce tu nu știi este că magia este și în   tine defapt ea este în noi toți . Fiecare din noi putem creea ceva magic  , tu poți creia un strop de bucurie și altcineva o să-l asocieze cu un strop de magie , putem creea iubire, fericire , libertate și multe altele . . . le putem creea într-un mod obișnuit ca restul oamenilor  plictisiți de călătoria asta sau  le putem creea cu puțină magie , putem creea ceva magic , veșnic , etern ! Crezi în magia care-ți luminează sufletul și nu lasă pe nimeni să ți-o fure ci lasă magia să te fure pe tine !

Jurca Ioana Ancuta

Elev
Bihor