Interviu cu castigatorul lunii decembrie

Dragi cititori am onoare sa prezint pe Concita Marius, autorul operei “Iluzie” si castigatorul concursului de creatie literara al lunii decembrie cu tema “Magie”

-Numele, locul nasterii si data nasterii?

Concita Marius Alexandru,Turnu-Măgurele,15 august 1982.

-Cu ce te ocupi?

Sunt profesor de geografie.

-Poti sa faci te rog o scurtă prezentare a ta?

Sunt un visător ce încearcă să se bucure de lucrurile simple,printre vitrine strălucitoare, reclame luminoase şi oameni conectaţi la priză.

-Te-ai gandit că o să câstigi?

Nu,în general ca să nu fii dezamăgit nu trebuie să te amăgeşti.Mai  mereu,când am sperat şi mi-am făcut iluzii,realitatea m-a contrazis.

Marius Concita

-Cum ai aflat de noi, ce te-a indemnat să scrii şi să ne trimiti articolul?

Un prieten v-a găsit pe internet şi mi-a trimis un link.Am intrat pe site,am citit scrierile şi atunci m-am gândit să rămân şi eu o vreme într-un loc care mi-a plăcut,printre oameni speciali.

 -Care crezi ca e cel mai tare autor literar din toate timpurile si care e ultima carte citita?

Din toate timpurile şi cu siguranţă şi dincolo de timp,Mircea Eliade.Ultima carte citită, Lupul de stepă de Hermann Hesse.

-Evenimentul/intamplarea care te-a marcat cel mai mult de cand te stii tu?

Momentul când am conştientizat existenţa destinului în viaţa mea şi faptul că în această lume nimic nu este întâmplător.Şi odată cu propriul destin,la un moment dat am simţit intens şi am înţeles existenţa lui Dumnezeu.Avem senzaţia că ne putem hotărî soarta, că noi suntem creatorii propriului destin ,dar ce mult ne înşelăm.Suntem doar nişte biete păpuşi, animate de o fărâmă de divinitate,ce ne naştem şi murim fără să ştim când se va întâmpla asta,în mâinile creatorului suprem.

-Poti sa călătoreşti oriunde sau oricând, care ar fi destinatia ideala ?

Mi-ar plăcea să vizitez Viena şi să mă pierd pe străzi vechi.
 

Ce ai schimba la lumea de azi daca ai avea puterea sa o faci ?

Aş înlocui pseudo-valorile şi mediocritatea cu valori reale.Aş încerca să promovez şi să sprijin cât mai mult oamenii valoroşi,inteligenţi,creativi şi cu idei măreţe ce pot să transforme şi să schimbe lumea în bine.

 -Avem o noua rubrica pe site se cheama “Casa de cultura”, e ceva pentru noi tinerii sa ne mai aducem aminte niste valori adevarate. Despre ce te-ar interesa sa citesti acolo?

E de apreciat iniţiativa voastră,cu atât mai mult într-o ţară sufocată de pseudo-valori,manele şi multă vulgaritate.

Aş vrea să citesc în “Casa de cultură”,date biografice şi informaţii despre opera scriitorilor contemporani de succes,din ţară şi din străinătate.

 -Esti deja celebru, ai vreo vorba de duh sau un indemn pentru fanii tai sau poate o imagine cheie, o metafora care sa iti defineasca stilul?

Cred că un scriitor este cu adevărat talentat,atunci când dincolo de cuvinte,reuşeşte să transmită senzaţii intense,stări şi să-şi emoţioneze cititorii.Dacă expui doar ochilor o poveste şi nu reuşeşti să atingi sufletul,e în zadar.

Iar pentru drăguţii mei fani,am un singur mesaj:să nu-şi trăiască niciodată viaţa în turmă şi să încerce din răsputeri să fie unici,ca şi existenţa fiecăruia dintre noi în această lume.

 -Daca ar fi să te caracterizezi printr-un citat, care ar fi acela?

“Sensul existenţei şi datoria fiecărui om este creaţia”  -Mircea Eliade.

 -Vrei să mai adaugi ceva ?

Vă mulţumesc şi întotdeauna e o bucurie să întâlneşti oameni deosebiţi.

Multumim si noi Marius pentru interviu si te mai asteptam oricand cu noi creatii.

Speram ca v-a placut ce a avut de spus castigatorul nostru – daca aveti intrebari sau sugestii pentru Marius sau pentru noi nu ezitati sa folositi sectiune de comentarii de mai jos.

Succes in continuare si spor la scris !