Recenzie CARTEA CIMITIRULUI de Neil Gaiman

Stiu ca va place sa cititi asa ca m-am decis sa va povestesc despre una dintre cartile citite recent – este vorba despre CARTEA CIMITIRULUI de Neil Gaiman intamplarea face ca eram pe recommand.ro si am observat titlul – am decis sa nu cred in coincidente dar totusi va voi prezenta cateva aspecte in legatura cu cartea.

Fara a va strica placerea descoperirii acestei minunate povesti voi incercat sa va starnesc interesul pentru ceea ce Washington Post zice ca este “Precum un baton de ciocolata neagra de Halloween, romanul este savuros, dulce-amarui si satisface deplin.”

Actiunea incepe in forta cu un personaj Jack care omoara majoritatea membrilor unei familii – singurul care scapa este mezinul care ajunge intr-un cimitir unde se bucura de protectia familiei Owens – de mentioant ca toate personajele din cimitir sunt decedate.

Silas este cel care il invata mersurile oferindu-i ajutorul pentru a creste in cimitir impreuna cu toti cei de acolo, feriti de pericolul lumii de afara. Aici primeste si numele de Nobody „Bod” Owens si tot aici isi face si prima prietena alaturi de care se joaca prin cimitir. De apreciat este faptul ca doamana Lupescu, desi un personaj din Romania, nu este vampir, autorul deviand astfel de la cliseu.

Protagonistul nostru trece printr-o serie de incercari fiind lasat in grija unui varcolac – nu o sa va mint apar si creaturi inaripate pe ici pe colo.

Printre aventurile notabile se numara descoperirea unui mormant foarte antic si misterios si sa nu uitam de ucigasul din cimitir care se presupune ca ar fi pazit o comoara.

Dupa o despartire de prietena sa din copilarie aceasta revine in scena si relatia lor incepe sa se dezvolte. Bod descopera ca Jack cel care ii omorase familia este nimeni altul decat omul care ii face curte mamei prietenei lui – printr-o serie de intamaplari ciudate se dovedeste ca Jack este membru al unei organizatii mondiale de indivizi cu radacini in antichitate; mai mult, scopul organizatiei se dovedeste a fi eradicarea liniei de sange a lui Nobody Owens.

Nu va voi spune cum se terminat dar pot mentiona ca, prin diferite circumstante, personajul nostru este nevoit sa paraseasca cimitirul si sa inceapa o viata de om – o decizie ce ii deschide o usa si inchide o alta.

Sper sa v-am starnit interesul incat sa cautati si sa citit cartea eu cu sigurata am avut ceva de invatat de acolo

– dati click aici pentru alte recomandari de carti din partea site-ului Recommand.ro

Daca v-a placut scurta recenzie si aveti o carte preferata care credeti  ca merita citita scrie 400 de cuvinte si trimite-le sa le publicam. Fiecare articol este pasibil de premiere asa ca nu ezitati sa va faceti parerea auzita.