Bijuterii – margele si accesorii handmade

Inca de acum 100 000 de ani oamenii au fost fascinati de podoabe – fie ele si simple scrijelituri pe scoici. Cu 25 000 de ani in urma oamenii au inceput sa faca primele bijuterii handmade. Cu siguranta accesoriile din vremurile de mult apuse, pe atunci dinti de animale sau cochilii de melci, au evoluat cu timpul in bratari pandora, perle sau pandantive cu accesorii metalice.

Femeia frumoasă e o bijuterie. Femeia bună e o comoară întreagă. ~ Napoleon Bonaparte

In 2008 un colier  din 4 scoici perforate si lucrate ornamental a fost gasit intr-un sit arheologic din orasul Oued Djebbana, Algeria, de o echipa de arheologi din Franta.

– Bijuterii Handmade – Accesorii – Bratari – Margele –

Se pare ca primele bijuterii handmade au fost facute cu mult inainte ca denumirea “hand-made” sa capete sensul pe care il are astazi.

margele si accesorii ieftine

margele descoperite cu vechime de 100 000 ani

Cochiliile scoicilor erau originare de pe teritorile actuale ale Israelului si Algeriei si au fost datate cu o vechime de peste 100 000 de ani. Cele 4 cochilii erau gaurite in centru, ceea ce denota faptul ca au fost insirate in forma unui colier din margele. Pana in prezent cele mai vechi podoabe au fost descoperite in Muntii Alpi si au fost estimate la o varsta de cel mult 40 000 de ani.

„Primele adunari umane din aceasta zona, nu au avut probabil o cultura materiala la fel de avansata ca cea a popoarelor similare din Europa, dar simtul lor artistic si ritualurile religioase erau de mare valoare pentru primii oameni care traiau in aceste locuri, iar aceasta descoperire epocala a primului obiect ornamental creat de om nu face decat sa sustina teoriile despre vechimea omului modern pe Terra” declara Francesco d’Erico cecetator la Centre National de la Recherce Unite din Talence, Franta. Aceasta descoperire atesta si faptul ca in urma cu 100 000 de ani, stramosii nostri stapaneau navigatia in cadrul bazinului Marii Mediteraneene.

Egiptenii au fost mari iubitori de bijuterii handmade 

Un sirag de margele de fier antic a fost gasit intr-un mormant egiptean vechi de 5000 de ani

Margele si accesorii ieftine

Pietre de meteorit datate 3300 I.Hr.

La foarte putin timp după ce mărgelele au fost descoperite, cercetătorii au demonstrat că sunt bogate în nichel, o semnătură a meteoriţilor alcătuiţi din fier –  au analizat mărgelele cu ajutorul unui computer tomograf cu raze X şi al unui microscop şi au declarat că mărgelele aveau un tipar Widmanstätten (sau structură Thomson), o structură specifica ce se întâlneşte doar la meteoriţii care care s-au răcit foarte încet în interiorul unui asteroid, la începuturile formării sistemului solar.

Bijuterii Handmade – Dincolo de natura estetica

Uneori, cand cauti sa cumperi ceva si nu stii ce, recomandam sa faceti dvs bijuteriile deoarece este mult mai distractiv. Primul lucru la care ne gandim este ce stil se potriveste pentru ocazia sau evenimentul unde le voi purta.

Pentru o selectie inedita de margele si accesorii ieftine vizitati: http://www.bijuteriidinmargele.eu/

Nu purta niciodată ceva în care nu te simți comfortabil! Atunci când te simți comfortabil, vei fi încrezătoare și frumoasă. Sunt tot timpul pe fugă, așa că tot ce port trebuie să fie lejer. Iubesc bluzele colorate, tricourile și tunicile, dar indiferent de ce port, picioarele mele trebuie să fie capabile să se miște ~ Diane von Furstenberg

Bratari Pandora – margele – accesorii:)

Bijuterii Handmade

Presiune prea mare

Maria ajunge in fata magazinului de bijuterii si observa o bratara minunata – intra in magazin si ii spune vanzatoarei: “daca platesc un depozit puteti sa pastrati bratara aceasta pana cand sotul meu face ceva de neiertat?”

Margele si accesorii ieftine – bijuterii handmade

Bijuterii handmade

Palma grea

Tu ce fel de accesorii preferi ?
Acest articol a fost sponsorizat de colaboratorii nostri http://www.bijuteriidinmargele.eu/ – vizitati galeria lor pentru a putea obtine cele mai ieftine bijuterii handmade, margele si accesorii ieftine, bratari pandora si multe altele.