Cherches la femme

Nu  ştiu de ce o slăvim ,,de ziua femeii’’. Nu ştiu de ce nu o putem slăvi în fiecare altă zi. Sau de fiecare dată când este, cu adevărat, femeie.

Iubeşti femeia pentru că este frumoasă ? Iubeşti femeia pentru că este deşteaptă ?    Iubeşti femeia care este tenace, sau pe cea modestă ?

Iubeşti femeia dedicată ? Ori pe cea rebelă şi independentă ?

Cred că este greşit să îţi spui că iubeşti un anumit gen de femeie. Căci aceea pe care o iubeşti cu adevărat, nu trebuie să îndelinească decât un criteriu : să fie aceea care ţi se potriveşte. Aceea care te-a ales doar pe tine, dintr-o mare de oameni. Iubeşte pe aceea care a tresărit atunci când te-a cunoscut şi care a încercat să te înţeleagă. Iubeşte femeia care este receptivă la idealurile tale şi caută să te ajute să ţi le împlineşti. Iubeşte femeia care ştie să-ţi înţeleagă entuziasmul şi să-ţi respecte tăcerile. Pe aceea care îţi oferă, discret, umărul de care ai nevoie, de multe ori, să plângi. Iubeşte femeia care îti spune deschis atunci când ea crede că greşeşti, încurajându-te să îţi îndrepţi greşelile. Iubeşte-o pe aceea care te poate ierta, dar şi pe aceea care, justificat, de multe ori nu o poate face. Iubeşte femeia care îţi este loială, dar şi pe cea care ţi-a greşit, din slăbiciune recunoscută. Iubeşte-o pe cea care trăieşte alături de tine, munceşte , luptă alături de tine.

Nu iubi femeia pentru că este frumoasă. Nu iubi femeia care corespunde unor criterii prestabilite. Iubeşte-o doar pentru că este aceea care ţi se potriveşte .

Şi, dacă încă nu ai găsit-o, sau ai doar iluzia că s-a întâmplat, nu te opri .

Caută femeia, o vei afla.

De Caleopi Efrem