VIAȚĂ, PICTURĂ, MINUNI…ce este pictura pentru mine ?

Acum trei ani am descoperit o prietenă adevărată … pictura! Ea mă deosebeşte şi mă apropie de ceilalţi copii. Prin ea, eu pot să mă exprim şi să spun tuturor ceea ce simt! Dar nu ţine totul doar de o pensulă, un şevalet şi puţină culoare, necesită mulţi ani de muncă şi de experienţă. Nimeni nu se naşte artist, ci devine exersând şi iar exersând, până când răspunsul final este ,,wow”!

La început credeam că pictura e doar o joacă, dar de când am început să o iau în serios, am realizat că pentru a duce la bun şfârşit o lucrare este nevoie de foarte, foarte multă muncă. De fiecare dată când iau pensula în mână, mă ,,trezesc” într-o lume bună şi lipsită de orice primejdie. O lume unde toţi sunt trataţi la fel. Unde culorile, imaginaţia, sensibilitatea şi lumina sunt cele patru puncte cardinale ale universului numit pictură!

Prima lucrare pe care am creat-o a fost un desen în cărbune. Nu îmi imaginam niciodată că din cărbune vor ieşi atâtea minunăţii. Liniile, umbrele şi strălucirile îmi păreau şi îmi par şi azi, o adevărată magie. Asta mi-a arătat că nu ai nevoie de culoare atunci când lucrezi cu ,,lumina”, deoarece toate culorile sunt cuprinse în ea. Nu am preferinţe pentru cărbune sau culoare, doar că prima ,,vrajă” se uită greu.

Culorile am învatat că sunt infinite în nuanțe, vibraţii şi trăiri, ca și viața.

Ajunge să întârzii cu pensula un pic mai mult peste culoare, ca ea să devină mai vie sau mai aprinsă. Îmi place să creez culori ce nu există, să amestec sub pensula mea nuanţe delicate sau pline de forţă la fel ca starea pe care o am în faţa şevaletului. Atunci când sunt în lumea mea, visele devin realitate, răul dispare şi, desigur, v-aţi prins, binele  învinge, viața este ca o minunepe care o trăiesc în fiecare zi!

Pictura pentru mine este  un alfabet al unei limbi necunoscute, în care literele se înşiră în cuvinte nemairostite. E ca o limbă în care eu comunic mesaje, sentimente şi bucurii, iar cei din jurul meu le înţeleg şi le iau cu ei în sufletul lor. Gramatica acestei “limbi”- picture,  îmi creează încă probleme, dar ştiu că munca mă va salva. Matematica desenului, o  combinaţie de algebră şi geometrie ce lucrează cu numere alungite şi creţe de lumină, îmi rezolvă ecuaţiile cu şi fără necunoscute.

Pictura, desenul şi arta plastică sunt lucruri ce fac ca universul meu- viața mea să prindă culoare,  să fie mai frumos şi mai puternic. Încerc să dăruiesc celor din jur bucuria ce mă cuprinde atunci când pictez. Asta va face ca lumea să fie mai bună, viața s-o pictez în nuanțe zi de zi, să mă bucur și să prețuiesc fiecare clipă din viață alături de cei dragi, de cei care mă încurajează!

Aş vrea să am întregul univers pe şevalet şi să folosesc doar culori ce dau viaţă încrederii şi bunăvoinţei, dar viața este un miracol, este o pictură în infinite nuanțe, este ea, viața…

Sper ca pictura să fie drumul meu în viață, iar viața mea s-o pictez în fiecare zi !

De : TĂBĂCARU Maria